Sport

Helyszínrajz nélkül nincs engedély a Giro fővárosi szakaszára

Május 9-én rajtol el Budapesten az idei olasz kerékpáros körverseny, a Giro d’Italia, azonban a kerékpáros körverseny eddig nem kapta meg a szükséges engedélyeket a fővárosi önkormányzattól, értesült a Népszava.

Ilyen fantasztikus rajtot még nem látott Magyarország
Ezt ígérik a Giro d'Italia szervezői. Már csak 100 nap.

A lap kérdésére Gy. Németh Erzsébet kultúráért felelős főpolgármester-helyettes azt mondta, a hatósági engedélyeket, köztük a fővárosi területekre vonatkozó közterület-használati jogosultságot az új, hatályos szervezeti és működési szabályzat alapján a főjegyző adja ki. Az eljárás ugyan megkezdődött, de a rendezők még számos dokumentumot, köztük a verseny helyszínrajzát sem mutatták be.

A hazai szervezőcsapatnak az előzetes ütemterv szerint január végéig kellett volna meghatároznia a verseny fővárosi szakaszának pontos útvonalát, de ez még nem sikerült. Az eredetileg tervezett és az olasz szerzőkkel egyeztetett útvonalból várhatóan kimarad a pesti alsó rakpart- Margit- Fő utca Ponty utca hurok és a versenyzők a Széchenyi térről egyből átmennek a Lánchídon.

A változtatás okát nem részletezte Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, de a Népszava más forrásból úgy értesült, hogy Kövér László házelnöknek támadt kifogása a Parlament előtt bonyolított biciklis verseny ellen.

A verseny hétvégéjén várhatóan jelentős forgalomkorlátozásokat kell bevezetni, mert akkor rendezik ugyanis Budapesten a női kézilabda Final Fourt, az Európa futást, sőt másnap kezdődik az úszó Eb is.

A Giro május 9-én Budapestről indul majd, első három szakaszát Magyarországon rendezik.

Kiemelt fotó: Rózsaszín fénnyel világították meg a budapesti Lánchidat 2020. január 30-án, száz nappal a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny magyarországi rajtja előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik