Sport

Roger Federer szinte az egész salakpályás szezont kihagyja

Roger Federer csak a Roland Garroson indul az idei salakpályás szezonban, mondta a Reuters hírügynökségnek a svájci teniszező menedzsere.

A volt világelső 2017-ben és 2018-ban a teljes salakos idényt kihagyta, tavaly pedig mindössze két tornán indult, mielőtt megérkezett Párizsba. Korábban arról volt szó, hogy a madridi és római versenyen is szerepel majd Federer, ezzel is felkészülve a francia nyílt bajnokságra, de menedzsere, Tony Godsick ezt cáfolta.

A mostani állás szerint csak a Roland Garros-részvételt tervezi.

A 38 éves Federer az elmúlt években drasztikusan csökkentette a versenyek számát, hogy megpróbálja elnyújtani a karrierjét. Ennek jegyében például az idei Australian Open előtt nem vett részt az ATP Kupán, inkább a családjával töltötte az időt, mielőtt megkezdte 22. idényét az ATP körversenyen. Ausztráliában ezzel együtt az elődöntőig jutott, csak a későbbi győztes Novak Djokovic tudta megállítani.

Menedzsere szerint az utolsó tornája a március végén-április elején esedékes miami viadal lesz, majd hosszú pihenő után érkezik meg a Roland Garrosra, amely május 24-én kezdődik.

Kiemelt kép: Reg Caldecott/Gallo Images/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik