Sport

Félmillióra büntették a DVSC-t a huhogó drukkerei miatt

Rasszista inzultus érte a Siófok világ- és Európa-bajnok átlövőjét, Gnonsiane Niomblát a januári mérkőzésen.

Nagyon elkeserített a szurkolói viselkedés és reakció, melyet a mérkőzés folyamán tapasztaltam a játékosaimmal szemben. Szeretném, ha a klub és a szövetség is megtenné a szükséges lépéseket, hogy ez ne fordulhasson elő soha többet

– ezt nyilatkozta Tor Odvar Moen, a női kézilabda NB I-ben szereplő Siófok vezetőedzője, miután csapata 39-30-ra nyert Debrecenben. A szakember arra utalt, hogy páran a hazai szurkolók közül huhogtak a vendégek világ- és Európa-bajnok átlövőjének, Gnonsiane Niomblának a gólja után.

Ilyen rasszista közönség előtt játszva még sohasem éltem át hasonlót!

– írta a játékos az Instagramon.

A dehir.hu cikke szerint az MKSZ lépett az ügyben és megbüntette a debreceni klubot 500 ezer forintra.

A lap azt is írja, hogy belső vizsgálatot is folytatott a klub, amely megállapította, hogy „a szurkolótábor részéről a megnyilvánulás nem szervezett volt, a szurkolótábor vezetői maguk is azonnal felhívták a tábor egészét a megnyilvánulás abbahagyására”.

Nem csak emiatt az eset miatt büntették a DVSC-t, hanem a Szombathely elleni bajnokin történt rendezői hiányosságok és trágárság miatt is, amik miatt 200 ezret kell fizetnie a klubnak.

Kiemelt kép: Facebook/Gnonsiane Niombla

Ajánlott videó

Annak jártunk utána, hogyan zajlik egy eljárás, és azon túl mi vár a rajtakapott egészségügyi dolgozókra, valamint hogy kevesebb borítékot csúsztatnak-e zsebbe az új szabályozás óta a betegek.