Sport

Édesapja halála miatt versenyeket hagy ki az olimpiai bajnok síző

Szűk három hónappal szerettet nagymamája, Pauline Condron halála után édesapját is elveszítette Mikaela Shiffrin, az amerikaiak kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok sízője. A világkupa-sorozatban vezető sportoló úgy döntött, a gyász miatt néhány versenyt kihagy a következő időszakban. Hogy mennyit, azt nem tudni.

A 24 éves amerikai síző az Egyesült Államok sportági szövetségének bejelentése szerint egyelőre Coloradóban marad, a hétvégén Garmisch-Partenkirchenben sorra kerülő lesikló és szuperóriás-műlesikló vk-viadalokat kihagyja, visszatérésének időpontja egyelőre bizonytalan. Jövő héten a szlovéniai Mariborban óriás-műlesiklás és műlesiklás vár a női vk-mezőnyre, Shiffrin mind a négy szakágban érintett.

A 65 éves Jeff Shiffrin vasárnap hunyt el váratlanul, Mikaela és édesanyja pedig még aznap hazautazott az Egyesült Államokba.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mikaela Shiffrin ⛷💨 (@mikaelashiffrin) által megosztott bejegyzés, Febr 3., 2020, időpont: 7:15 (PST időzóna szerint)

A tragédia állítólag otthoni munkavégzés közben történt, az Aspen Times azt írta, hogy az Eagle megyei halottkém megerősítette, hogy Shiffrin édesapja (aki egyébként altatóorvosként dolgozott) halálos fejsérülést szenvedett.

A közösségi médiaoldalakon Shiffrin ellenfelei és csapattársai, valamint a férfi alpesi sízők többsége is részvétét fejezte ki.

Shiffrin tavaly novemberben is elveszített valakit, aki nagyon közel állt hozzá: a 98 évesen elhunyt nagyanyját, Pauline Condront a legnagyobb rajongójaként gyászolta.

Kiemelt fotó: Facebook/Mikaela Shiffrin

Ajánlott videó

Olvasói sztorik