Sport

Álomkezdés után kikapott, ismét utolsó helyen a Fradi kézicsapata

Egy hete szenzációs mérkőzésen 33-23-ra győzött a román CSM Bucuresti ellen, így elmozdult a Bajnokok Ligája középdöntős csoportjában az utolsó helyről az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata.

Ripityára verte román mumusát a Fradi a BL-ben
Tíz góllal nyert az FTC női kézilabdacsapata.

Az eredmény új távlatokat nyitott a csapat előtt, egy esetleges dániai sikerrel fel lehetett volna zárkózni a vetélytársakhoz.

Ennek megfelelően is kezdett a csapat a Team Esbjerg otthonában, tíz perc alatt úgy vezetett 5-0-ra, hogy mindegyik gólját más játékos szerezte.

Jesper Jensen, a hazaiak edzője időt is kért, próbálta rendezni a sorokat, és ugyan a 23. percben még 11-7-re a Fradi vezetett, az osztrák Sonja Frey és a hollandok világbajnoka, Estavana Polman megrázta magát, így a félidő már 13-13-ma zárult.

Győrből erősíthet a Rosztov-Don kézilabdacsapata
Macedón lapértesülések szerint a Győri Audi ETO KC jobbszélsőjével erősíthet a Rosztov-Don, amelynek edzője, Ambros Martín állítólag szívesen látná

A második játékrész egyből hazai találattal kezdődött, de aztán 17-16-ra átvette a vezetést a Fradi, sőt Lukács Viktóriának, majd Kovacsics Anikónak a kétgólos előnyhöz is labdája volt. A helyzetek kimaradtak, a magyar csapat ráadásul egy hatperces gólszünetet produkált, ezt pedig Polmanék kegyetlenül kihasználták.

24-21-es hazai előnynél Elek Gábor időt kért, és valami megváltozott a vendégek játékában. Bíró Blanka védett néhányat, a védekezés sokkal keményebb és határozottabb lett, és két Lukács-, illetve két Kovacsics-gólt követően Klivinyi Kinga már ismét a Fradi juttatta 26-25-ös előnyhöz.

Továbbjutást ért a siófoki kézilabdabravúr
A hazai győzelem után Dániában is sikerült nyerni az EHF-kupában.

A fordulatoknak még nem volt vége, Danick Snelder 56. percben kapott kiállítását az Esbjerg egy 3-0-ss sorozattal büntette (28-26), és innen már nem volt visszaút.

A dánok végül 29-27-re győztek, és mivel a csoport másik mérkőzésén a CSM Bucurest meglepetésre simán verte a francia Metzet, a románok ismét megelőzték a középdöntős csoport utolsó helyére visszaesett FTC-t.

A magyar csapat jövő szombaton az orosz Rosztov-Dont fogadja Érden.

Női Bajnokok Ligája, középdöntő, 1. csoport, 2. forduló

Esbjerg (dán)-FTC-Rail Cargo Hungaria 29-27 (13-13)
CSM Bucuresti (román)-Metz (francia) 32-27 (16-14)

 

Szombaton játszották:
Rosztov-Don (orosz)-Vipers Kristiansand (norvég) 33-26 (19-15)

 

Az állás:
1. Metz 8
2. Team Esbjerg 8
3. Rosztov-Don 7
4. Vipers 5
5. CSM Bucuresti 5
6. FTC 3

Kiemelt fotó: Facebook/FTC Kézilabda

Ajánlott videó

Olvasói sztorik