Sport

Ripityára verte román mumusát a Fradi a BL-ben

A Ferencváros 33-23-ra legyőzte a román CSM Bucuresti csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulójában.

Korábban még soha nem tudták legyőzni a zöld-fehérek a bukaresti csapatot, eddigi négy összecsapásukat rendre a vendégek nyerték.

Bámulatosan kezdett az FTC, már a 13. percben már 9-2-re vezetett. A két csapat támadójátéka és védekezése között egyaránt nagy különbség volt, a házigazdák rendkívül hatékonyan lőttek és keményen, pontosan védekeztek. Jól mutatja a bukarestiek tanácstalanságát, hogy a meccs harmadánál már kétszer kértek időt. Ez sem segített, kilencgólos magyar előny alakult ki félidőre (19-10).

Térfélcsere után Bíró Blanka továbbra is remekelt, a CSM Bucuresti a 49. perc után tudta csak csökkenteni hátrányát, amikor a magyar játékosok fáradni látszottak. Egy időkérés után viszont új lendületet vett a Fradi és végül tíz góllal verte szétzilált ellenfelét.

A Ferencváros jövő vasárnap a dán Esbjerg otthonában folytatja szereplését a BL középdöntőjében.

Végeredmény – Női kézilabda Bajnokok Ligája, középdöntő, 1. forduló, 1. csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria – CSM Bucuresti (román) 33-23 (19-10)

A csoport állása: 1. Metz HB (francia) 8 pont, 2. Esbjerg (dán) 6, 3. Vipers Kristiansand (norvég) 5 (151-150), 4. Rosztov-Don (orosz) 5 (126-125), 5. Ferencváros 3 (136-146), 6. CSM Bucuresti 3 (113-126)

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik