Sport

Babos: Párosban hiszek magamban, tudom kezelni a nehéz helyzeteket

Érdekes, mert ha csak a számokat nézzük, ez volt a legsimább meccsünk a verseny alatt. Az első szettben volt egy kisebb megtorpanásunk, 2:2 után, de szerencsére jól jöttünk ki belőle és onnan már nem volt megállás. Úgy érzem, hogy megint megmutattuk, mitől vagyunk jók Kikivel, hiszen csapatként működtünk együtt. Amikor nekem volt kis megingásom, Kiki reagált rá és ez fordítva is igaz természetesen

– nyilatkozta Babos Tímea a Mol Csapatnak, miután a francia Kristina Mladenovic oldalán megnyerte a női párost az Australian Openen.

Babosék lesöpörték az ellenfelet az Australian Open döntőjében
Harmadszor nyert Grand Slam-tornát a magyar teniszező francia párospartnerével.

A döntőig Babosék, valamint az ellenfél, az első kiemelt Hszie Szu-vej, Barbora Strycova páros is szettveszteség nélkül menetelt el, aztán a fináléban a magyar-francia duó mindössze három játékot engedélyezett a riválisnak. Babos szerint az volt a kulcs, hogy nem engedték, hogy az ellenfél a saját stílusában tudjon teniszezni.

„A mi páros játékunk viszonylag egyszerű képletre épül, stabil alapjáték mellé agresszív hálójáték társul. Nem szeretünk belemenni a nagy alapvonalas adok-kapokba, ezért kulcsfontosságú, hogy alapvonalról hogyan készítünk elő. Hszie unortodox stílusú játékos és szereti a nem várt megoldásokat, de szerencsére ma nem igazán hagytuk szóhoz jutni” – magyarázta Babos.

Aki azt mondta, párosban hisz magában, tudja kezelni a nehéz helyzeteket, egyesben viszont ezek sajnos nem jellemzőek rá.

Sokszor megmutattuk már, hogy minket nem lehet leírni, rengeteg nehéz csatát éltünk át együtt, hagytuk el boldogan és könnyek között is a pályát. (…) A lényeg, hogy igyekszünk tanulni minden meccsből. Mindkettőnknek nagyon fontos a páros, egymásért játszunk, ami extra erőt és bizalmat ad mindkettőnknek. Barátok vagyunk, jóban-rosszban egymás mellett állunk, és ez nem csak a teniszpályára igaz természetesen. Mindkettőnknek voltak nehéz időszakai a magánéletben és a karrierünkben is az elmúlt hónapokban, így különösen édes számunkra ez a győzelem!”

– osztotta meg a nagy győzelem utáni érzéseit Babos. Mladenoviccsal immár két Australian Opent, két WTA-világbajnokságot és egy Roland Garrost nyert, de saját bevallása szerint a wimbledoni trófea még nagyon hiányzik a gyűjteményéből.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Lynn Bo Bo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik