Sport

Magyar kosárlabdacsapat mutatta meg a világnak, hogyan kell kezelni egy rasszista szurkolót

A Falco KC Szombathely kosárlabdacsapatának olyan problémával kellett megküzdenie a New Basket Brindisi SPA elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, amivel már több csapatnak is meggyűlt a baja: egy szurkoló majmot utánozva, rasszista megnyilvánulásokkal hergelte az olaszok színes bőrű játékosát.

A szombathelyi csapat szerdán angolul és magyarul is bocsánatot kért mindenkitől és bejelentették, hogy az illetőt nem csak beazonosították, hanem ki is tiltották az arénából.

A tegnapi mérkőzésünk sajnos nem a férfias küzdelemben szerzett 10 pontos győzelemről kell szóljon. Őszintén elnézést kérünk a NEW BASKET Brindisi csapat minden játékosától és vezetőjétől egy szurkoló viselkedése miatt, ami megengedhetetlen. A szurkolót beazonosítottuk és azonnal kitiltottuk a Falco mérkőzéseiről. Az elmúlt négy szezonban 31 FIBA nemzetközi mérkőzést játszottunk, minden alkalommal kiváló és sportszerű hangulatban zajlottak a mérkőzések. Kérjük, hogy a klubot és szurkolóit – akik remek hangulatot teremtenek minden mérkőzésen és a Bajnokok Ligája idegenbeli mérkőzéseire is elkísérik a csapatot, – ne ennek az egy szurkolónak a minősíthetetlen viselkedésével azonosítsák be.

A fenti nyilatkozattal párhuzamosan a szombathelyi szurkolók is kiadtak egy rövid üzenetet, amelynek lényege, hogy elhatárolódnak a történtektől.

Az olaszoknál különösen aktuális a téma, az Internazionale futballistáját Romelu Lukakut első meccsei egyikén betalálták már a Cagliari drukkerei, akik az előző szezonban Moise Keant is úgy kihozták a sodrából, hogy végül a Juventusnak is lépnie kellett. Nem a torinóiak nem kezelték valami jól a helyzetet, ahogy Angliában is küszködnek a rasszizmussal, de a Falco igazán remekül intézte a kényes szituációt.

Kiemelt kép: falcokc.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik