Sport

Kiss Éva visszavonul a szezon végén

A Győri Audi ETO KC bejelentette hivatalos oldalán, hogy a szezon végén visszavonul klasszis kapusa, Kiss Éva. Ennek ellenére nem hagyja majd el a csapatot az elmúlt évek meghatározó kézilabdázója, a jövőben az edzői stáb tagja lesz.

Kiss mellett Amandine Leynaud, egy másik kapus sorsa is eldőlt: az olimpiai ezüstérmes, világbajnok francia válogatott kézilabdázó meghosszabbította szerződését a klubbal, de egyben a csapat kapusedzője is lesz. Legfőbb feladata a következő szezonra igazolt francia Laura Glauser és a norvég Silje Solberg beilleszkedésének segítése lesz.

Mivel Kiss mellett Kari Aalvik Grimsbö is visszavonul a szezon végén, így fontos volt, hogy a győrieknél maradjon Leynaud is, hogy meglegyen a három kapus a keretben.

Nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, de úgy határoztam, hogy a szezon végével befejezem aktív sportolói pályafutásomat. Sokat gondolkodtam a folytatáson, de úgy érzem, ez a legjobb számomra. Örülök, hogy Győrben maradhatok, a klub számít rám a jövőben is, az utánpótlásban a fiatal kapusokkal fogok foglalkozni. Párhuzamosan elkezdem az edzői licencek megszerzését, korábban a felsőfokú tanulmányom mellett középfokú edzői képesítést is szereztem, hiszen szeretnék hozzájárulni, hogy a magyar kézilabdázás kiemelkedő kapushagyományai a jövőben is biztosítva legyenek

– mondta Kiss Éva az ETO honlapjának a visszavonulásáról.

Leynaud is lelkesen várja az új munkakörét, elmondása szerint öröm lesz az új kapusokkal dolgozni.

Kiemelt kép: gyorietokc.hu/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik