Sport

Fucsovics Márton Grand Slam-meccset játszik Roger Federerrel

Miutén Fucsovics Márton három szettben legyőzte az amerikai Tommy Pault az Australian Open harmadik fordulójában, ezért kényelmesen hátradőlve nézhette, a nyolcaddöntőben Roger Federer, vagy John Millman lesz az ellenfele.

A svájci klasszis harmadik kiemeltként csak a harmadik fordulóban kezdte meg a tornát és nem sok híja volt, hogy be is fejezze. A hazai közönség előtt játszó Millman ugyanis alaposan megszorongatta, rögtön az első szettet behúzta 6:4-re, majd miután Federer 7:6-tal egyenlített, megint az ausztrál került előnybe.

Federer előbb egyenlített, majd az ötödik szettben igazi adok-kapok alakult ki. Az utolsó játszmában Millman 1:1 után brékelőnyhöz jutott, amit Federer rögtön visszavett. A kiegyenlített párharc végül a szuperrövidítésben dőlt el, amelyben Millman 3-0-ra meglépett, majd 8-4-nél elérhető közelségbe került számára a továbbjutás, de Federer sorozatban hat pontot nyerve lezárta a négy órán át tartó küzdelmet. A svájci klasszisnak ez volt a századik győzelme az ausztrál nagydíjon.

Fucsovics így aztán készülhet a Federer elleni összecsapásra, amelyre egyébként 2018-ban már sor került Ausztráliában: akkor a negyedik fordulóban a svájci 6:4, 7:6, 6:2-re győzött.

Eredmény – férfi egyes, 3. forduló (16 közé jutásért)

John Millman (ausztrál)-Roger Federer (3.) 6:4, 6:7, 4:6, 6:4,

korábban:
Fucsovics Márton-Tommy Paul (amerikai) 6:1, 6:1, 6:4

női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Dalila Jakupovic, Raluca Olaru (szlovén, román) 7:5, 6:3
Stollár Fanny, Dajana Jasztremszka (magyar, ukrán)-Kveta Peschke, Demi Schuurs (cseh, holland, 8.) 4:6, 2:6

Kiemelt kép: Darrian Traynor/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik