Sport

A Dortmund csodatinije a kézi-Eb-be is bekavart

A 2019-2020-as futballszezon egyik legnagyobb durranását produkáló Erling Braut Haaland ütősen kezdte a Bundesliga-karrierjét, a Salzburgtól érkezett norvég csatár csereként beállva szerzett mesterhármast az Augsburg elleni 5-3-as győzelem alkalmával.

Ilyen debütálásra senki sem számított Dortmundban
Haaland döbbenetes formában kezdett, triplázott Augsburgban.

A Dortmund a Bundesliga 20. fordulójában Szalai Ádám csapatát, a Mainzot látja vendégül, de a péntek este 20.30-kor kezdődő mérkőzés közvetítése Norvégiában ütközött volna a kézilabda Európa-bajnokságon eddig a csoportkört és a középdöntőt is hibátlanul teljesítő, többek között a magyar válogatottat is legyőző norvég kéziválogatott horvátok elleni elődöntőjével.

A tévé nagy úr, ezt régóta tudjuk, és az esti műsorsáv egyik kedvenc programja, az NRK nevű csatornán sugárzott Bajnokok bajnoka is egy időben lett volna a kézimeccsel. Ez a műsor nagyjából megfelel az itthon Exatlon néven sugárzott műsorral, vagyis sportolók vetélkednek különféle versenyszámokban, néha extrém körülmények között.

A kézi-Eb és a Bundesliga közvetítési jogait birtokló NENT-csoport közbenjárására végül a norvég-horvát Eb-elődöntőt megcserélték a spanyol-szlovén meccsel, így a norvégok játsszák a korábbi, 18.00-kor kezdődő meccset, és ezt már a hivatalos oldalon is feltüntették.

Így aztán fent északon senki nem marad le a kézisek fontos meccséről, aztán utána eldönthetik a norvég tévénézők, hogy Haalandot vagy sportolók vetélkedőjét válasszák.

Kiemelt kép: THOMAS KIENZLE / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik