Sport

Bánhidi: Ha nyomás van rajtunk, tele a gatya

A magyar válogatott beállója szerint birkák vagyunk, mert mindig a végére hagyjuk a döntést.

Portugália elleni vereséggel zárt az Európa-bajnokságon a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely az első félidő közepétől kezdve futott az eredmény után, a végére azonban elfáradt és végül nyolc góllal, 34-26-ra kikapott. Ezzel kiestünk a tornáról, nem játszhatunk a helyosztókon.

Kicsit felemás érzéseim vannak, mert szerettünk volna ott lenni a final weekenden, de ma ennyi volt a csapatban

idézi a szövetségi kapitányt, Gulyás Istvánt az MKSZ honlapja, aki szerint a végére nagyon elfogytunk, nem tudtunk olyan sebességben kézilabdázni, mint ahogyan kellett volna, ugyanakkor kiemelte, hogy küzdöttünk végig.

Kézi-Eb: kikaptunk Portugáliától, nem leszünk ott az olimpián
Elfogytunk az Európa-bajnokság végére, a helyosztó mellett Tokió is ugrott.

Nagyon büszke vagyok a csapatra, ezt a két utolsó meccset el kell felejtenünk és arra kell emlékeznünk, hogy az Eb első felében milyen jó játékot mutatott a csapat és milyen sok örömöt szerzett a szurkolóknak.

A Sport TV-nek nyilatkozva Bánhidi Bence keményebb szavakat használt az elszalasztott lehetőség miatt. „Azt kaptuk, amire készültünk, de fejben nem az csináltuk, amit kért tőlünk a mester. A második félidőben kicsúszott a meccs a kezünkből, nem éreztem fejben frissnek a csapatot. Ez az egész nem ma, hanem tegnap ment el a svédek ellen.

Már akkor tudtam, hogy ma sokkal nehezebb lesz Portugália ellen, sajnos egy kicsit birkák vagyunk mi, magyarok, mert mindig az utolsó lehetőségbe akarunk kapaszkodni. Senki nem gondolta volna, hogy idáig el tudunk jutni, engem is meglepett mire képes ez a csapat. Sajnos, amikor egy kis nyomás van rajtunk, akkor már egy picit tele van a gatya

– mondta, megjegyezve az utóbbi kapcsán, hogy ezt kellene levetkőzni.

Az MTI számításai szerint elméleti esélyünk van még eljutni az olimpiai selejtezőtornáig, ehhez azonban az kell, hogy hetedikként végezzünk és Szlovénia megnyerje az Eb-t.

Kiemelt kép: Jonathan NACKSTRAND / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik