Sport

Nem várnak el többet a kézisektől, mint amennyit tudnak

A spanyolországi légióskodás még jobb kézilabdázót faragott Ligetvári Patrikból, akit a Telekom Veszprém előbb az Ademar Leónnak, majd a CBM Logrono La Riojának adott kölcsön. A balátlövő már nem csupán védekezésben, de támadásban is óriási hasznára van a válogatottnak, amely eddig szenzációsan szerepelt az Európa-bajnokságon.

Balogh Zsolt: Szerénynek kell maradni
Ha bárki elszállna az eredményektől, az idősebbek gyorsan visszarángatnák a földre.

„Egyértelmű, hogy az elmúlt hónapokban egyre jobbnak és magabiztosabbnak éreztem magam, és remélem, hogy tudok még a mostaninál is jobban játszani. A válogatottban azt a feladatot igyekszem a lehető legjobban teljesíteni, amit rám szabnak.

Kifejezetten jót tesz nekem és a társaimnak, hogy a szakvezetés nem vár el tőlünk többet, mint amennyit tudunk, bíznak bennünk, így talán ki tudjuk hozni magunkból a maximumot

– nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak.

A csapat eddig nagyszerűen teljesített mindegyik második félidőben, de Ligetvári szerint nincs ebben semmi titok.

„Komplex erőnléti program szerint dolgozunk, kiváló a szakmai stábunk, nincs feszültség a játékosokban, de erős az összetartás közöttünk. Gulyás István szövetségi kapitány, Chema Rodríguez edző, Nagy László csapatmenedzser, valamint Porobic Haris kapusedző a szünetekben eddig mindig arra helyezte a hangsúlyt, hogy azt csináljuk, amit megbeszéltünk, egy-két apróságra fölhívták a figyelmünket. De a legfontosabb tanácsuk rendre az volt, hogy higgyünk magunkban, minimalizáljuk a hibák számát, és érezzük, hogy nagyon bíznak bennünk.”

Kiéheztetős cseretaktika a kéziválogatott titka
A mostani kézi-Eb két dologra bizonyíték: vannak tehetségeink a férfiaknál is, és nagyon nem mindegy, ki ül a válogatott kispadján, és hogyan meccsel.

Csapattársai közül többen úgy nyilatkoztak, hogy ez most egy olyan csapat, amelynek a legjobb négy között a helye. De van még elegendő erőtartalék a játékosokban a további csatákhoz?

Egyelőre csak a Svédország elleni találkozóval foglalkozunk, azon dolgozunk a szünnapon, hogy regenerálódjunk, és taktikailag is fölkészüljünk. Lépésről-lépésre haladunk, így most csak a keddi mérkőzés jár a fejünkben

– hangsúlyozta.

Hozzátette, most az Európa-bajnokság és a válogatott a legfontosabb, egyelőre nem foglalkozik azzal, hogy a következő idényben visszatérhet-e anyaklubjához, a Veszprémhez.

Kiemelt fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik