Sport

Újabb világklasszist igazolt a Győri Audi ETO KC

Három évig a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását Silje Solberg, a Siófok egyszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok kapusa.

Európa-bajnok kapust igazol a Győri Audi ETO
A francia játékos nyáron csatlakozik majd a Bajnokok Ligája címvédőjéhez.

Igazán rutinos játékosról van szó, akit már jó ideje figyelemmel kísértünk. Pár héttel ezelőtt, Laura Glauser bejelentésekor is utaltam arra, hogy kapusposzton hosszú távú megoldásra törekszünk, vagyis két fiatal, ugyanakkor rendkívül rutinos hálóőrrel tervezzük megerősíteni keretünket.

Ebbe a koncepcióba tökéletesen illeszkedik Silje Solberg, igazi sportember, rendkívül pozitív személyiség, aki minden bizonnyal hosszú időre remekül megoldja Laura Glauserrel a kapusposzt feladatait csapatunkban” – nyilatkozta Bartha Csaba elnök a klub hivatalos honlapján.

Silje Solberg a norvég Helset és a Stabaek csapatai után a dán Holstebróba igazolt, ahol 2015-ben EHF-kupa-, 2016-ban pedig KEK-győzelmet is ünnepelhetett. 2016-ban az Issy-Paris játékosa volt Franciaországban, mielőtt 2018-ban a Siófokba igazolt, és tavaly ismét EHF-kupát nyert.

„Nagyon örülök, hogy nyártól csatlakozhatok a világ legjobb csapatához. Szeretnék megfelelni az itteni magas elvárásoknak, és szeretném, ha ki tudnám venni a részem a sikerekből a jövőben is. Az, hogy Győrben folyamatosan a legjobbat kell nyújtani csak még inkább motivált a váltásra, hiszen maximalista vagyok” – mondta Silje Solberg, aki három évre írt alá.

Kiemelt fotó: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik