Sport

Őrült meccsen vesztett pontot az EHF-kupa-címvédő Siófok

A címvédő Siófok KC házigazdaként 30-30-as döntetlent játszott a horvát bajnok Podravka Koprivnica csapatával szombaton a női kézilabda EHF Kupa csoportkörének harmadik fordulójában.

A kilencedik percig volt szoros az állás, onnantól a hazaiak pontosabban lőttek, hatékonyabban védekeztek, és egy négyes, majd hármas gólsorozattal elhúztak a horvát bajnokcsapattól. 13-8 után a horvátok megpróbáltak kapaszkodni, de a Siófok így is magabiztos, 18-14-es előnnyel mehettek szünetre.

Otthon kapott nagy verést a Debrecen az EHF-kupában
A Debrecen házigazdaként 26-19-re kikapott a német Thüringer HC csapatától a női kézilabda EHF-kupa csoportkörének harmadik fordulójában, szombaton. A

A második félidőt sokkal jobban kezdte a Podravka, és egy 8-3-as sorozat végén 22-21-re átvette a vezetést. Ehhez az is kellett, hogy az első 30 percben négy gólt szerző Nerea Pena térdsérülés miatt nem jött vissza a pályára, de Tomori Zsuzsanna is kapott pihenőt a hajrára Tor Odvar Moen edzőtől.

Golovin: Ha sikerül a nőket meggyőzni, hegyeket képesek megmozgatni
Cél nélkül nehéz élni, mondta az utánpótlással nagy sikereket elért edző, akit a közvélemény női kézikapitányként szeretne látni.

Úgy tűnt, a hajrára visszaáll az első félidei különbség, a Siófok a horvát légiós Andrea Kobetic vezérletével 24-26-ról egy 6-0-s sorozattal négygólos előnyre tett szert az 55. percben. Több gólt azonban nem sikerült szerezni, a kaproncaiak Aneta Benko vezetésével egy 4-0-s szériával ledolgozták a hátrányukat, és nagy bravúrral pontot szereztek a címvédő otthonában (30-30).

A két győzelemmel és egy döntetlennel álló Siófok jövő vasárnap a Podravka Koprivnica otthonában folytatja szereplését a csoportkörben.

„Nehéz megmondani, mi történt. A második félidő elején ritmust vesztettünk, de aztán a kétbeállós játékkal visszakapaszkodtunk a mérkőzésbe. A hajrában a két kétperces kiállítás egész hihetetlen és nagyon erős ítélet volt” – bosszankodott Tor Odvar Moen, a Siófok edzője a Sport TV kamerája előtt.

Végre nyert az Érd az EHF-kupa csoportkörében
Egy döntetlen és egy vereség után legyőzte a lengyel MKS Lublint.

Az ötgólos Tomori Zsuzsanna nagyon belefáradt a csapat az eső 30 percbe, ezért kezdte olyan lassan a második félidőt.

A 45. percnél éreztem,. hogy ismét el kezdtünk védekezni. Nem ez volt a legjobb meccsünk, de hála Istennek, nem kaptunk ki

– mondta.

Női EHF-kupa, B csoport, 3. forduló

Siófok KC-Podravka Koprivnica (horvát) 30-30 (19-15)

Kiemelt fotó: Facebook/Siófok KC

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik