Élő Sport

A borzalmas kezdés után nem volt esélye a kéziválogatottnak a norvégok ellen

36-29-re kikapott a magyar kézilabda-válogatott az Eb favoritjától, Norvégiától a középdöntő első fordulójában.

Borzasztóan kezdődött a meccs, 6 perc 10 másodperc után lőttük az első gólt Máthé Dominik révén, de a norvégok addigra már 4-0-ra elhúztak. Hét és fél perc után, 6-1-es norvég vezetésnél Gulyás István szövetségi kapitány időt kért, mert az ellenfél átrohant rajtunk, és sem elöl, sem hátul nem találtuk a megoldást.

A tizedik norvég gól mindent elárult a meccs menetéről, emberhátrányban többször is megpróbáltak rést találni a védelmen, végül Sander Sagosen egy lövőcsellel mindenkit átvert, és volt szíve még letenni a labdát Petter Overbynek.

A korábbi három meccsünkön a kiváló védekezés és a stabil kapusteljesítmény adott esélyt a bravúrra, de az első 19 percben egyetlen egy lövést sem tudott megfogni Mikler Roland és Székely Márton.

Nem csoda, hogy 15-5-re vezetett a vb-ezüstérmes norvég csapat, végül Sagosen hetesénél jegyezhettünk fel először védést, Székely járt túl az eszén a norvég klasszisnak.

Bánhidi Bence, Ligetvári Patrik és Nagy Bence révén 17-7 után tudtunk először három gólt dobni egyhuzamban, aztán Harald Reinkind zárta le a sorozatunkat.

Az első félidő után 20-12-re vezetett Norvégia, több gólt kaptunk egy félidő alatt, mint Izland ellen az egész meccsen.

Két gyors magyar góllal kezdődött a második félidő, valamint egy piros lappal, Bánhidi találta el Magnus Rödöt az arcán, a bírók pedig a videózás után leküldték a pályáról.

Bár Bánhidi hátul is kulcsfigura, egész jól összeállt a védekezésünk, ami azt eredményezte, hogy a 40. percben Rosta Miklós góljánál már csak négy gól volt a hátrány (23-19).

A norvégok azonban nem engedtek minket ennél közelebb, Reinkind és Sagosen vezérletével ismét elhúztak, úgyhogy a végén már az volt a cél, hogy ússzuk meg a minél nagyobb zakót, hiszen a gólkülönbségnek még jelentősége lehet.

https://www.facebook.com/kezivalogatott/videos/172831770620962/

A vége 36-29 oda, a norvég csapat megmutatta, hogy a dánok és a franciák búcsúja után tényleg favoritja a tornának, a magyar válogatott pedig elvesztette ugyan a veretlenségét, de vasárnap javíthat a szlovénok ellen.

Kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő, 2. csoport:

Magyarország – Norvégia 29-36 (12-20)
Malmö
v.: Pavicevic, Raznatovic (montenegróiak)
gól: Nagy B. 5, Ligetvári 5, Balogh 3, Rosta 3, Máthé 3, Bánhidi 3, Ubornyák 2, Hornyák 2, Szita 1, Fekete 1, Bóka 1, illetve Sagosen 7/2, Johannessen 6, Jöndal 5/1, Reinkind 5, Overby 4, Gullerud 3,  Röd 3, Björnsen 2, Blonz 1
gólok/lövések: 29/48 (60 százalék), illetve 36/54 (67 százalék)
kiállítások: 8, illetve 8perc
hétméteresek: 0/0, illetve 3/5

Kiemelt kép: Andreas HILLERGREN / TT NEWS AGENCY / AFP

Nem volt esélyünk a vb-ezüstérmes ellen

Nagyon rosszul kezdett a magyar válogatott a Norvégia elleni középdöntőben az Európa-bajnokságon, az első 18 percben nem volt védése a kapusainknak, így az ellenfél 10 góllal elhúzott. A második félidőben kicsit feljavult a védekezés, feljöttünk 23-19-re, aztán a norvégok ismét belehúztak, és végül 36-29-re nyertek. A magyar csapat már nem veretlen, de búsulni nem kell. Folytatás vasárnap Szlovénia ellen.

Miénk az utolsó gól

Székely védése után Ubornyák volt eredményes, 29-36. A második félidőt egy góllal megnyertük, ennek azért örülhetünk.

Ők is tudnak hibázni

Máthénak jött meg az étvágya, elsőre gólt lőtt, majd végigvitte másodjára is, de ezt Bergerud kifogta sajnos. Gullerud óriási ziccert rontott, aztán Tóth Ádám traffált mellé.

Kínaiból is megy nekik

Ligetvári és Johannessen gólváltása után Máthé hozta helyzetbe Rostát, aki bedobta, Johannessen pedig kiülhetett két percre. 25-32. Sagosen kínaiból még nem lőtt gólt, de csak idáig.

Sagosen nem fárad

Sagosen most egy gólpasszt osztott ki, Blonz váltotta gólra. Rosta beállóból szépített, erre jött Sagosen hatodik gólja. 23-32.

30 norvég gól

Kilencedik kísérletéből az ötödik gólját lőtte Nagy Bence, de Overby sajnos üresen maradt, 21-29. Sagosen 111 km/órával vágott be egy lövést, 21-30.

Ubornyák debütál az Eb-n

Az időkérés után Jöndal talált be a bal szélről, Nagy Bence bombája viszont a lécről vágódott fölé. Ubornyák Dávid először a pályán az Eb-n, Reinkind pedig a negyedik góljával alakította 20-27-re az állást.

Mínusz ötről indul a hajrá

Nagy Bence nem lankad, a jobb sarokba lőtt, pedig a norvég kapus a másik sarokra várta a labdát. Aztán Székely védett egy óriásit, majd a 46. percben időt kért a norvég kapitány.

Magukra találtak a norvégok

Reinkind küzdötte el magát helyzetig, belőtte, 19-24. Szita lőtt mellé passzívnál, aztán Sipost küldték ki, amikor Sagosent szedte le. Gullerud kihasználta az előnyt, 19-25.

Közelítünk

Sagosent Sipos gyűrte a földre egy iponnal, bár a norvég erősen rájátszott. Székely védett egyet, majd Rosta értékesített egy bejátszást, 19-23.

Bóka nem tud hibázni az Eb-n

Sagosen liftként emelkedve lőtt a jobb sarokba, a legvagányabb magyar, Nagy Bence lökete pedig végre befelé pattant. Bóka 10. helyzetét is belőtte az Eb-n, feljöttünk ötre. 18-23.

Hátha

Nagy Bence okos passza után Hornyák szerzett ügyes gólt, aztán Székely védett egy blokkról lepattanó lövést. Balogh talpról húzta vissza, 16-22.

Nekik bepattant, nekünk nem

Jöndal szerzett mázlis gólt, Székely beleért, és úgy pattant be a labda. Nagy Bencén kifogott a kapufa, Johannessen pedig óriási lendülettel végigvitte. 14-22.

Videózás után piros lap

Bánhidi csapta arcon Rödöt, a bírók videón megnézték az esetet, majd piros lapot adtak a magyar beállósnak, akinek így véget ért a meccs.

Övék a félidő utolsó gólja

Johannessen távolról zúdította be, aztán Ligetvári majdnem a félpályáról még ellőtte, de ezt Saeveraas kitolta, a félidőben 12-20 oda.

Nem kerültünk közelebb

Székely védett egy ziccert, közben lepörgött az emberelőnyünk, aztán Nagy Bence kapufája után Ligetváritól vették el a labdát lépéshiba miatt.

Jó lenne ezt most kihasználni

Nagy Bence belejött, újabb gólt szerzett, de Björnsen is kihasználta a saját ziccerét, 11-19. Sagosen kapott két percet, majd nagyképűen leballagott a pályáról. Hornyák révén szereztünk egy gyors gólt a szélről. 12-19.

3-0-s sorozatunk ért véget

Jöndal lazázott el egy hetest, Nagy Bence pedig vagány gólt lőtt, elértük a tíz gólt. 10-17. Reinkind révén megtört a sorozat, 10-18.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik