Élő Sport

A borzalmas kezdés után nem volt esélye a kéziválogatottnak a norvégok ellen

36-29-re kikapott a magyar kézilabda-válogatott az Eb favoritjától, Norvégiától a középdöntő első fordulójában.

Borzasztóan kezdődött a meccs, 6 perc 10 másodperc után lőttük az első gólt Máthé Dominik révén, de a norvégok addigra már 4-0-ra elhúztak. Hét és fél perc után, 6-1-es norvég vezetésnél Gulyás István szövetségi kapitány időt kért, mert az ellenfél átrohant rajtunk, és sem elöl, sem hátul nem találtuk a megoldást.

A tizedik norvég gól mindent elárult a meccs menetéről, emberhátrányban többször is megpróbáltak rést találni a védelmen, végül Sander Sagosen egy lövőcsellel mindenkit átvert, és volt szíve még letenni a labdát Petter Overbynek.

A korábbi három meccsünkön a kiváló védekezés és a stabil kapusteljesítmény adott esélyt a bravúrra, de az első 19 percben egyetlen egy lövést sem tudott megfogni Mikler Roland és Székely Márton.

Nem csoda, hogy 15-5-re vezetett a vb-ezüstérmes norvég csapat, végül Sagosen hetesénél jegyezhettünk fel először védést, Székely járt túl az eszén a norvég klasszisnak.

Bánhidi Bence, Ligetvári Patrik és Nagy Bence révén 17-7 után tudtunk először három gólt dobni egyhuzamban, aztán Harald Reinkind zárta le a sorozatunkat.

Az első félidő után 20-12-re vezetett Norvégia, több gólt kaptunk egy félidő alatt, mint Izland ellen az egész meccsen.

Két gyors magyar góllal kezdődött a második félidő, valamint egy piros lappal, Bánhidi találta el Magnus Rödöt az arcán, a bírók pedig a videózás után leküldték a pályáról.

Bár Bánhidi hátul is kulcsfigura, egész jól összeállt a védekezésünk, ami azt eredményezte, hogy a 40. percben Rosta Miklós góljánál már csak négy gól volt a hátrány (23-19).

A norvégok azonban nem engedtek minket ennél közelebb, Reinkind és Sagosen vezérletével ismét elhúztak, úgyhogy a végén már az volt a cél, hogy ússzuk meg a minél nagyobb zakót, hiszen a gólkülönbségnek még jelentősége lehet.

https://www.facebook.com/kezivalogatott/videos/172831770620962/

A vége 36-29 oda, a norvég csapat megmutatta, hogy a dánok és a franciák búcsúja után tényleg favoritja a tornának, a magyar válogatott pedig elvesztette ugyan a veretlenségét, de vasárnap javíthat a szlovénok ellen.

Kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő, 2. csoport:

Magyarország – Norvégia 29-36 (12-20)
Malmö
v.: Pavicevic, Raznatovic (montenegróiak)
gól: Nagy B. 5, Ligetvári 5, Balogh 3, Rosta 3, Máthé 3, Bánhidi 3, Ubornyák 2, Hornyák 2, Szita 1, Fekete 1, Bóka 1, illetve Sagosen 7/2, Johannessen 6, Jöndal 5/1, Reinkind 5, Overby 4, Gullerud 3,  Röd 3, Björnsen 2, Blonz 1
gólok/lövések: 29/48 (60 százalék), illetve 36/54 (67 százalék)
kiállítások: 8, illetve 8perc
hétméteresek: 0/0, illetve 3/5

Kiemelt kép: Andreas HILLERGREN / TT NEWS AGENCY / AFP

Gólt lövünk, egyből válaszolnak

A következő hetest már belőtte Jöndal, 6-16. Hátrányban a kapust lehozva támadtunk, Fekete a jobb szélről talált be, de Reinkind egyből válaszolt, 7-17.

Itt az első védés

Ez se hiányzott, Rosta rángatta az ellenfelét, kiküldték két percre. Székely aztán kivédte Sagosen hetesét, ez az első magyar védés a meccsen.

Mikler nem találkozik a labdával

Ligetvári bátran játszik, második góljánál ráadásul Gullerudot kiszórták két percre. 4-10. Sajnos mindig van válasz, Sagosen esélyt sem adott Miklernek. Jött is Székely a magyar kapuba. 4-11.

A végletekig kijátszották

Ligetvári passzív jelzésnél 10 méterről bombázta be 120 km/órával. Overby Sagosen nagy passzát értékesítette, 3-10.

Nem bírnak leállni

Overby góljára Bánhidi válaszolt, 2-8. Aztán Máthé ellen fújtak két percet, és ki is küldték. Sagosen második hetesét is beverte, 2-9.

Időt kellett kérni

Johannessen tört be a magyar védők között, 1-5. Egy bejátszás nem jutott el Bánhidiig, a lerohanást Jöndal fejezte be. 1-6. Időt kértünk.

Na, végreeeeee

Sagosen lőtt be egy hetest, 0-4, kezd csúnya lenni. Máthé törte meg a jeget, szépen ment be két ember közé. 1-4.

Kéne egy gól

Johannessen lőtte szét a bal felsőt, 0-3. Nálunk a harmadik támadás sem sikerült, aztán Szita lövése szállt ki a nézőtérre.

De kár érte!

Nem voltunk elég szemfülesek, a kipattanót Overby pattintotta be, 0-2. Nálunk a második lövésből sem lett gól, Szita rontott.

Ott gól, itt kapufa

Björnsen a jobb szélről szerzi a meccs első gólját. Nálunk Máthé a felsőlécet találta telibe.

Mindent bele!

Fehér mezben a magyar csapat, a norvégok pirosba öltöztek. Elindult a meccs! Mikler kezd a magyar kapuban.

Ma sem nyerünk a lelátón

Igaz, nem is ott kell. Épp elég, ha a végén a magyar tábor örül majd, és nem a számbeli fölényben lévő norvég drukkerhad.

A múlt mellettünk szól

A magyar és a norvég csapat eddig 30 alkalommal találkozott egymással, 18 győzelem, 2 döntetlen és 10 vereség a mérleg magyar szempontból.

Itt az újabb nagy feladat

Most jön a neheze a kéziválogatott számára, és ezt nem mi mondjuk, hanem Chema Rodríguez, a válogatott edzői stábjának tagja, aki szerint a középdöntőben a legutóbbi két vébén döntőt játszó Norvégia lesz a legkeményebb dió.

Olvasói sztorik