Sport lineup

Büntetőpárbaj ennyire bizarr módon még nem ért véget

A második harmadban még háromgólos hátrányban volt a Philadelphia Flyers a Boston Bruins ellen az NHL legutóbbi játéknapján, mégis döntetlenre mentette a meccset, ami végül a szétlövésben dőlt el.

Ahol aztán nem mindennapi jelenetet láthattak a nézők, Travis Konecny gólt szerzett, így a Bostonnak is be kellett volna találnia, hogy folytatódjon a büntetőpárbaj, de a Bruins rutinos csatára, Brad Marchand szimplán otthagyta a korongot a kezdőkörben.

A szabály úgy szól, hogy ha a játékos hozzáér a koronghoz, akkor az már érvényes kísérletnek számít, így, mivel Marchand a korong tetejét érintette az ütőjével, ez olyan volt, mintha mondjuk a kapus védte volna a kísérletét.

„El akartam indulni, de sajnos elhagytam a korongot. Ismerem a szabályt, tudom, hogy ez olyan, mintha kihagytam volna a büntetőt. Nagyon sajnálom, sosem jó érzés elveszíteni egy meccset, pláne ilyen módon” – mondta Marchand, akinek amúgy elég jó idénye van, 20 góljával és 43 gólpasszával a pontlista hatodik helyét foglalja el.

Marchand egyébként nem számít a liga legnépszerűbb figurájának, és akkor még finoman fogalmaztunk, vannak neki fura dolgai, például egy időben arcon nyalta az ellenfeleit.

Nem bírja abbahagyni a hokis, hogy nyalogassa az ellenfeleit
Brad Marchandot már a liga is megkérte, hogy szokjon le erről.

A játéknap krónikájához tartozik még, hogy megszakadt a Calgary ötmeccses győzelmi szériája: a Flames a Montreal Canadiens vendégeként kapott ki 2-0-ra. A hazaiak hálóőre, Carey Price 31 védést bemutatva pályafutása 46. kapott gól nélküli találkozóját hozta le.

Ugyancsak érintetlen maradt a hálója a 23 kapura lövést hárító Ilja Szamszonovnak, a keleten első Washington Capitals 22 éves orosz kapusának első shutoutja volt a Carolina elleni. A fővárosiak mindkét gólját honfitársa, Alekszandr Ovecskin szerezte, aki immár 686 találattal a 11. az NHL örökrangsorában, négy góllal lemaradva a listán 10. Mario Lemieux mögött.

A címvédő és a nyugati főcsoportot toronymagasan vezető St. Louis Blues sorozatban négy győzelemnél jár azzal, hogy saját közönsége előtt 4-1-re nyert az Anaheim ellen. A New York-i együttesek találkozóján 6-2-re nyert az Islanders ellen a házigazda Rangers, amelyben az orosz Artemij Panarin két gólig és három asszisztig jutott.

Eredmények, NHL:

Philadelphia Flyers – Boston Bruins 6-5 – szétlövéssel
Montreal Canadiens – Calgary Flames 2-0
Washington Capitals – Carolina Hurricanes 2-0
St. Louis Blues – Anaheim Ducks 4-1
New York Rangers – New York Islanders 6-2

Kiemelt kép: Paul Bereswill/Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik