Sport

„A dánok kicsit remegtek, láttuk a megdöbbenést az arcukon”

A magyar kézilabda-válogatott szenzációs játékkal 24-24-es döntetlent játszott Dániával az Európa-bajnokság E csoportjának második fordulójában.

Őrült nagyot játszva állította meg a világbajnokot a magyar kézilabda-válogatott
A vereséggel kezdő világbajnok éppen a mieink ellen javítana az Európa-bajnokságon.

A várakozásokkal ellentétben a jóval esélyesebbnek tartott dánok csak egyszer, az 57. percben tudtak vezetni, a magyarok összeszedett játékuknak köszönhetően még a hajrában is nyerhettek volna. Gulyás István szövetségi kapitány kicsit bosszankodott is, hogy nem sikerült győznie a csapatának, de természetesen nagyon elégedett volt a csapatával.

Mondtam, hogy az idő előrehaladtával a dánok még idegesebbek lesznek, egyre nagyobb lesz a nyomás rajtuk, és nagy vonalakban bejöttek a terveink. Volt, amikor elkapott bennünket a hév, idegesebbek voltunk egy kicsit, a játékosok is, de ez természetes

– mondta a magyar szakember a lefújás után.

A szakvezető szerint kulcsfontosságú volt, hogy szinte végig a dánok rohantak az eredmény után, valamint az, hogy mindig meg tudott újulni a csapata.

„Látszott a dánokon, hogy egy kicsit remegtek, nyomás alatt voltak. Nagyon érdekes volt látni a megdöbbenést az arcukon, hiszen nekik mindenképpen pontot kellett szerezniük, hogy életben maradjanak a reményeik.”

Gulyás szerint játékosai természetesen elfáradtak, hiszen kimondottan nagy testű emberek ellen kellett küzdeniük, de nagyszerűen helytálltak a világ legjobb kézilabdázói, illetve a világ egyik legjobb csapata ellen.

A három ponttal rendelkező magyar válogatott szerdán 18.15-től Izland ellen játssza utolsó mérkőzését a malmői E csoportban, ha nem szenved vereséget, biztosan középdöntőbe jut.

Kiemelt kép: MKSZ/Kovács Anikó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik