Sport lineup

Amikor már azt hittük, mindent láttunk, jön egy ilyen feltámadás

Ha meg akarnánk szerettetni az NFL-t valakivel, az biztos, hogy a Kansas City Chiefs – Houston Texans playoff-meccset ajánlanánk neki. Az AFC főcsoportelődöntőjén ugyanis olyan fordítást láthattunk, amilyenre még nem volt példa a liga történetében.

A Houston tökéletesen kezdte a meccset, három touchdownt is szerzett az első negyedben, majd a második elején Ka’imi Fairbairn rúgott egy mezőnygólt, 24-0-ra vezetett a Texans és semmi jel nem utalt arra, hogy aztán elveszíti a mérkőzést.

Pedig ez történt.

Damian Williams szerzett egy td-t Patrick Mahomes passzából, majd gödörbe került a Houston, miközben a Kansas City csúcsra pörgött, egy punt-fake trükköt is azonnal megtorolt. Ezután egyből labdát veszített a vendégcsapat, a Chiefs pedig ebből is touchdownt szerzett, majd megfordította az állást, 28-24-gyel mehetett félidőre, végül 51-31-gyel döngölte földbe ellenfelét.

Az ESPN statisztikái szerint a Kansas City Chiefs az első csapat a liga történetében, amely úgy tudott legalább 20 ponttal meccset nyerni a rájátszásban, hogy a mérkőzés során legalább 20 pontos hátrányban is volt. Mahomes megint óriásit játszott:

  • ő a második játékos, aki egy negyedben négy td-t érő átadást produkált a rájátszásban,
  • valamint az első, aki 25 éves kora előtt öt td-passzos meccset hozott le a palyoffban.

Nem volt kevésbé izgalmas a Green Bay Packers és a Seattle Seahawks mérkőzése sem, utóbbi 21-3-as hátrányból próbált meg visszakapaszkodni, ezen az összecsapáson elmaradt azonban a csoda, 28-23-ra nyert a Packers. Aaron Rodgers 243 yardot passzolt össze, két touchdownt érő átadása volt, míg Aaron Jones két td-t futott.

A Green Bay ellenfele a San Francisco lesz az NFC döntőjében, míg az AFC-ben a Kansas City a Tennessee-vel találkozik.

NFL, főcsoport-elődöntők

Amerikai Főcsoport:
Kansas City Chiefs-Houston Texans 51-31
Baltimore Ravens-Tennessee Titans 12-28

 

Nemzeti Főcsoport:
San Francisco 49ers-Minnesota Vikings 27-10
Green Bay Packers-Seattle Seahawks 28-23

Kiemelt kép: Peter Aiken/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik