Sport lineup

Bemutatjuk a cipőt, ami megeszi a milliós térdeket, bokákat

Úgy látszik a Nike cipői időről időre tönkremennek, méghozzá nagyon rosszkor, nagyon fontos lábakon.

A Nike-nál már nagy valószínűséggel kidolgoztak valami protokollt arra az esetre, ha az év elején újabb cipőjük mondana csődöt valamelyik NBA-sztár lábán. Zion Williamson csúnya tavalyi ügye után a Milwaukee Bucks játékosa, Wessley Matthews lehetne joggal mérges a gyártóra, mivel most róla szakadt le egy Nike-lépő.

Az elmúlt 10 évben három hasonló eset is történt. Mindegyik szituációban pont akkor szakadt szét a Nike, amikor nagyon nem kellett volna, a játékosok ugyanis épp kitámasztani próbáltak.

Ez azért nem vicc, mert ha a cipő nem nyújt megfelelő stabilitást, akkor a játékos térde vagy a bokája könnyen letapadhat vagy kifordulhat.Ezek az instabil cipők ezen a szinten elképesztő sok kárt okozhatnak a csapatoknak és a játékosoknak egyaránt. Gondoljunk csak bele, ha Zion egy éve sokkal szerencsétlenebb és elszakítja a térdszalagját.

Ő a magassága és a súlya miatt egyébként is veszélyeztetett, vagyis benne van a játékában a sérülés.

Egy ekkora méretekkel rendelkező játékos pedig sokkal nehezebben épül fel, mint egy kisebb, könnyebb kosaras.

Hasonlóképp járt még 2014-ben az argentin legenda, Manu Ginóbili is. Nála is nagy volt az esélye a sérülésnek, mivel a szétszakadó cipő miatt a kitámasztás után még hosszú centiket csúszott a lába rossz irányba, megterhelve ezzel fölöslegesen a szalagokat. Ginóbili már 6 évvel ezelőtt sem volt fiatal, 2014-ben 36 éves volt, így egy ilyen baleset könnyen a karrierjébe is kerülhetett volna.

Nike Zoom? Inkább Nike Boom!

Érdekesség, hogy a fent említett három esetből kétszer is a Nike Zoom szériájú kosarascipőjével akadtak gondok: Ginóbili és Matthews is ilyen cipőt viselt, míg Zionon egy PG 2.5-ös volt. Bár viszonylag sok ilyen történetet lehetne előhalászni az elmúlt 10 évből, de az semmiképp nem volna igazságos. A Nike ugyanis egyértelműen az NBA legnagyobb beszállítója, a játékosok többsége az ő cipőjüket viseli. Ezeket a sporteszközöket nagyon sokan használják és az esetek többségében tökéletesen is működnek. Az ő szempontjukból szerencsétlen véletlen, hogy időről időre pont egy sztárjátékos lábán robban szét egy Nike.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik