Sport

Gyűlöletkeltésre alkalmas rigmus miatt büntették meg a Fradi csapatkapitányát

A veronai buszbalesetben elhunyt Vígh Balázs emlékére 2017 óta két korábbi klubja, az FTC és az Újpest megmérkőzik egymással a Vígh Balázs Vándorkupáért, amelyet az év utolsó derbijének győztese kap meg.

December 28-án a Fradi 6-5-re legyőzte az Újpestet, és az Erste Ligában játszott találkozó most azért került elő, mert a hosszabbításban a győztes gólt szerző Nagy Gergő 2500 eurós (828 000 forintos) büntetést kapott, miután a győzelmet egy, az Újpestet gyalázó rigmussal ünnepelte.

A mérkőzés felvétele szerint az FTC-Telekom játékosa a mérkőzést követően a közönség soraiból magához vett egy megafon készüléket, és abba a „ki nem ugrál, szar újpesti, hejj, hejj” rigmust kiabálta. Ezt a rigmust a csapat többi tagja és a közönség is átvette. A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint Nagy Gergő, az FTC-Telekom játékosa nyilvánosan becsületsértő kifejezésekkel illette az ellenfél szurkolóit és játékosait. Magatartása gyűlöletkeltés okozására alkalmas volt. A Fegyelmi Bizottság súlyosbító körülményként értékelte, hogy a csapatkapitány megnyilvánulása nagy nyilvánosság, televíziós élő közvetítés és nagyszámú jégkorong-szurkolótábor előtt történt. A megnyilvánulás nem volt méltó a Vígh Balázs Vándorkupa szellemiségéhez

idézi a Jégkorongblog a magyar szövetség Fegyelmi Bizottságának indoklását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik