Sport

Időseket bántalmazó banda tagja volt Kvitova támadója

Nyolcról 11 évre emelték annak a férfinak a börtönbüntetését, aki betört Petra Kvitova lakásába, és késsel megsebesítette a kétszeres wimbledoni bajnok teniszezőt.

A tavaly márciusban hozott ítélet után az ügy az olomouci fellebbviteli bíróság elé került, amely súlyosbította a büntetést. Az elkövető, Radim Zondra ezúttal is ártatlannak vallotta magát.

Kvitovát 2016. december 20-án, prostejovi otthonában sebesítette meg a betörő, aki nem tudhatta, kié a lakás, ugyanis a sportoló neve se a csengőn, se az ajtón nem szerepelt. Zondra azzal a hamis trükkel jutott be, hogy a kazánt szeretné ellenőrizni, majd megtámadta a sportolót és megsebesítette a kezén. Kvitova 10 ezer koronát ajánlott fel neki, akit el is vitt magával.

A cseh sportoló sérülése olyan súlyos volt, hogy meg kellett műteni, három hónapig nem is foghatott ütőt, a teniszpályára 2017 májusában térhetett csak vissza

Zondra ugyanakkor azt állítja, hogy abban az időpontban az esettől 60 km-re, Napajedla városában egy építkezésen tartózkodott. Az ügy kulcsfontosságú bizonyítéka Kvitova vallomása volt, amelyet a körzeti bíróság hitelesnek talált.

A Denik.cz portál riportja szerint Zondra korábban is volt büntetve, egy olyan banda tagja volt, amely Brno, Prostejov, Olomouc és Sumperk városaiban idős embereket támadott meg és rabolt ki az otthonukban.

Az elkövetők több mint tíz támadást hajtottak végre, az áldozatokat megverték és megkötözték, majd arra kényszerítették őket, hogy pénzüket és értéktárgyaikat átadják. Zondra hét és fél évet kapott, de a büntetés egy részének letöltése után feltételesen szabadon engedték.

A riport szerint az SK Hanovicében futballozó, és utolsó öt mérkőzésen négy gólt is szerző Zondra május 20-án még pályára lépett, utána vették őrizetbe.

Kiemelt fotó: Noel CELIS / POOL / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik