Sport

Rasmussen jó munkát végzett, de el kellett küldeni

A szövetség alelnöke, Pálinger Katalin szerint a válogatott érdeke volt, hogy menesszék a dán szakembert.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) menesztette Kim Rasmussent, a női válogatott dán kapitányát. A döntésről a szövetség alelnöke, Pálinger Katalin beszélt a Kossuth Rádiónak és azt mondta,

bár az eredmények elsőre nem ezt tükrözik, Kim Rasmussen jó munkát végzett, és a célul kitűzött olimpiai szereplés még elérhető.

Pálinger szerint a kialakult helyzetben azt kellett figyelembe venniük, hogy mi a legjobb a csapatnak.

Márpedig ez a stabilitás és a biztonság

– mondta.

Pálinger Katalin, a szövetség alelnöke. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Kim Rasmussennel négy világeseményen vett részt a magyar válogatott. A vébéken 15. (ez történelmi mélypont) és 14., míg az Európa-bajnokságokon 12. és 7. hely volt az eredmény, utóbbinak köszönhetően élnek még az olimpiai álmok. A legutóbbi világbajnokságon a Románia elleni vereséget követően a játékvezetést és a zsűrit is kritizálta a dán edző, ami után a nemzetközi szövetség (IHF) eltiltotta. Még mindig nem született döntés az ügyében, és Pálinger is azt mondta, hogy

információik szerint az IHF döntésére nagyjából másfél hónapot kell várni, a válogatottat ugyanakkor nem akarták bizonytalanságban tartani.

„Minden oldalról körbejártuk a témát, és megvizsgáltuk a lehetőségeket. Most csak azzal szabad foglalkoznunk, hogyan juthat ki a csapat az olimpiára” – mondta a korábbi világklasszis kapus.

Az elnökség felkérte Pálingert és Novák András operatív igazgatót, hogy kezdjék meg a tárgyalásokat Danyi Gáborral és Elek Gáborral. Az alelnök elmondása szerint a két magyar edző és klubjaik pozitívan reagáltak a megkeresésre. A tervek szerint a Bajnokok Ligája-címvédő Győr, valamint a Ferencváros vezetőedzője együtt látná el a szövetségi kapitányi feladatokat a március 20-22-én sorra kerülő győri olimpiai selejtezőtornán, valamint azt követően a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőkön.

Az olimpiai selejtezőn Szerbia, Kína és Oroszország lesz majd az ellenfél, a győri torna első két helyezettje jut ki Tokióba.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik