Sport

Kubatov Gábor üzent Ferencváros új polgármesterének

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke a Groupama Arénában nagy plénum előtt értékelte a zöld-fehérek 2019-es „Aranyévét”, amelyben a 120-éves klub labdarúgó csapata 30. bajnoki címét nyerte, a hokisok a 26-at, vízilabdában ahol elindultak, mindent megnyertek, de győztek a női labdarúgók, továbbá a felnőtt sportolóik 373 érmet, köztük 128 bajnoki aranyat hoztak el. Az elnök úgy fogalmazott, elérték, hogy a 20 szakosztályos egyesület európai összevetésben is a legsikeresebb klubok közé tartozik Európában.

Az elnök beszéde elején emlékeztetett a múlt esztendő végén elhunyt Springer Miklósra, az alapító Springer Ferenc unokájára, majd a klubok teljesítményének értékelését megelőzően üzent Ferencváros önkormányzatának is. Mindez azért érdekes, mert a 2019-es önkormányzati választáson ellenzékivé vált a 9. kerület, miközben a korábbi fideszes polgármester, Bácskai János az FTC elnökségi tagja volt és maradt is.

Kubatov Gábor úgy fogalmazott,

sokan kérdezték, milyen lesz a klub viszonya Baranyi Krisztinával és Ferencváros újjá alakuló önkormányzatával. Azt szeretném mondani, hogy ez a Fradi és nem a politika. Mi jó viszonyra törekszünk a polgármester asszonnyal. A mi érdekünk az, hogy normálisan tudjunk működni a kerületben. Mi nem kívánunk többet. Az előző polgármesterrel is abban állapodtunk meg, hogy amennyi adót a stadion, a cégeink után befizet a Fradi a kerületnek, azt támogatásként adja vissza a kerület. Nem kérünk többet. Azt kérjük a polgármester asszonytól, hogy ne nyerjen a Fradin, hanem hozzuk ki nullára és akkor mi is elégedettek vagyunk és szerintem ő is elégedett lehet.

Kubatov szerint azért érdeke mindkét félnek a jó viszony, mert „a 9. kerület lakósságának a hetven százaléka pozitívan értékelte a Fradit, Ferencváros lakósságának egyharmada egyszer már járt a Groupama Arénában”.

Kiemelt kép, Fotó: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik