Sport

Pénteken dől el, hogy Lékai mehet-e a kézi-Eb-re

Január 9-én kezdődik a férfi kézilabda Európa-bajnokság, amelyen a malmői csoportban a magyar válogatott Oroszországgal, Dániával és Izlanddal találkozik majd.

Gulyás István szövetségi kapitány egyelőre 22 fős bő keretet hirdetett, de a tornára csak 16 játékost lehet nevezni. A vállsérüléssel bajlódó Bodó Richárd, valamint a térdével bajlódó Lékai Máté szereplése még kérdéses, előbbi egész héten a társakkal edzett, míg a veszprémi irányító pénteken csatlakozik a kerethez.

A Lékain elvégzett funkcionális tesztek azt mutatják, állapota a határértéken mozog, de azt mindenki tudja, két hónapja nem edzett, nem játszott. Az utolsó pillanatig kivárunk a szűkített keret kihirdetésével, folyamatosan konzultálunk az orvosokkal, habár a saját szemünkre is hagyatkozunk. Nem szeretnénk olyan játékosokat kivinni, akik félúton vannak, csak egészséges, bevethető kézilabdázókra számítunk az Európa-bajnokságon

– nyilatkozta Gulyás a Nemzeti Sportnak.

A magyar csapat az Eb előtti utolsó felkészülési meccsét január 4-én, szombaton játssza, amikor Csehország lesz az ellenfele Győrben.

A magyar válogatott 22 fős kerete

Kapusok: Mikler Roland (Mol-Pick Szeged), Borbély Ádám (Tatabánya), Székely Márton (Telekom Veszprém), Andó Arián (Balatonfüred)
Jobbszélsők: Hornyák Péter (Tatabánya), Tóth Ádám (Budakalász)
Jobbátlövők: Balogh Zsolt (Tatabánya), Bartók Donát (Lemgo – Németország), Máthé Dominik (Balatonfüred)
Irányítók: Lékai Máté (Telekom Veszprém), Győri Mátyás (Tatabánya), Ubornyák Dávid (Gyöngyös)
Beállók: Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), Sipos Adrián (Tatabánya), Rosta Miklós (Mol-Pick Szeged), Szűcs Bence (Telekom Veszprém)
Balátlövők: Bodó Richárd (Mol-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (La Rioja – Spanyolország), Szita Zoltán (Wisla Plock – Lengyelország), Nagy Bence (Ferencváros), Jerkovic Srecko (Komló) BALSZÉLSŐK: Bóka Bendegúz (Balatonfüred)

Kiemelt fotó: Jonathan NACKSTRAND / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik