Sport

Kérdéses a szegedi kézilabdázó Eb-szereplése

Továbbra is bizonytalan, hogy Bodó Richárd ott lehet-e az Európa-bajnokságon. A válogatott keretébe tartozó balátlövő vállsérüléssel küszködött az utóbbi időben és a Mol-Pick Szeged honlapjának adott interjúban elárulta, az orvosi stáb még nem döntött a sorsáról.

Alakul a vállam, egyre jobb állapotban van, rengeteg kezelést vettem fel, gyógytornára jártam, edzettem, szóval mindent megtettem azért, hogy rendbe jöjjek. Az, hogy játszom-e az Európa-bajnokságon, a napokban dől el, lesz még egy komoly orvosi konzílium, amelyen eldől a sorsom. Nem tudok jósolni, hogy minden rendben van-e, természetesen szeretnék játszani

– mondta Bodó Richárd, a magyar válogatott játékosa.

Az Eb január 9-én kezdődik, de nyolcadikáig kell leadnia minden résztvevőnek a 16 fős keret névsorát. A csoportkör, a középdöntő és a kieséses szakasz során is legfeljebb két új játékost lehet benevezni az eredeti, 28-as listáról, így Bodó legrosszabb esetben később is csatlakozhat a tornán.

A magyar válogatott az E csoportban szerepel majd Dániával, Oroszországgal és Izlanddal, a négyesből az első két nemzet jut középdöntőbe.

A magyar válogatott 22 fős kerete

Kapusok: Mikler Roland (Mol-Pick Szeged), Borbély Ádám (Tatabánya), Székely Márton (Telekom Veszprém), Andó Arián (Balatonfüred)
Jobbszélsők: Hornyák Péter (Tatabánya), Tóth Ádám (Budakalász)
Jobbátlövők: Balogh Zsolt (Tatabánya), Bartók Donát (Lemgo – Németország), Máthé Dominik (Balatonfüred)
Irányítók: Lékai Máté (Telekom Veszprém), Győri Mátyás (Tatabánya), Ubornyák Dávid (Gyöngyös)
Beállók: Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), Sipos Adrián (Tatabánya), Rosta Miklós (Mol-Pick Szeged), Szűcs Bence (Telekom Veszprém)
Balátlövők: Bodó Richárd (Mol-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (La Rioja – Spanyolország), Szita Zoltán (Wisla Plock – Lengyelország), Nagy Bence (Ferencváros), Jerkovic Srecko (Komló) BALSZÉLSŐK: Bóka Bendegúz (Balatonfüred)

Kiemelt kép: Jonathan NACKSTRAND / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik