Sport

Visszatérhet a dartslegenda, Phil Taylor

A brit The Sun arról ír, hogy visszatérhet a darts legnagyobb legendája, Phil Taylor. A tizenhatszoros világbajnok klasszis a legnagyobb szervezet, a PDC igazgatójának beszélt a tervéről, Barry Hearn pár hete beszélt Taylorral telefonon, aki arról érdeklődött, mi lenne, ha elindulna a UK Openen.

Felhívott és azt kérdezte: »Mit szólnál hozzá?« Én meg azt feleltem neki, hogy: »Már nem köt szerződés, úgyhogy azt tehetsz, amit csak akarsz.«

Ahhoz, hogy az 59 éves Taylor ott lehessen a márciusi UK Openen, ahhoz előbb selejteznie kellene februárban. Van egy másik lehetőség is a The Sun szerint, a Q School, ahol rengeteg amatőr, vagy félamatőr játékos próbálkozik jogosultságot szerezni ahhoz, hogy a PDC Tour versenyein indulhasson.

Őrült külsejével fedte el gyengeségét a darts új királya
Egyszer már felhagyott a sportággal anyagi gondok miatt, aztán felvett egy álcát, hogy ezzel védje meg magát a kritikáktól. A nagy tornák döntőiben eddig egy kivételével mindig megremegett, most azonban elsöpörte a címvédőt. Peter Wright, a darts új királya.

A The Powerként ismert Taylor két éve, vesztes világbajnoki döntővel zárta le karrierjét. Több mint két évtizeden át uralta a dartsot, összesen 214 tornagyőzelme volt – közte a 16 világbajnoksággal.

Kiemelt kép: Ben Hoskins/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik