Sport

A darts az olimpia kedvéért sem mond le az alkoholról

Barry Hearn, a profi dartsosok szövetségének (Professional Darts Corporation, PDC) elnöke elhatárolódik attól a lehetőségtől, hogy az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportág bekerüljön az olimpia programjába.

Tankönyvekbe kívánkozik a magára hagyott kocsmasport elképesztő sikersztorija
Ha nem lett volna a tökös ráncfelvarrás és Phil Taylor, ma szegényebbek lennénk egy kiváló év végi programmal.

A Nemzetközi Olimpiai Szövetség ugyanis nem tolerálja az alkoholt a sporteseményeken, márpedig a jelenleg is zajló dartsvébét nem lehet elképzelni sör nélkül.

„Ez az egyetlen sportág a világon, amelyen valódi buli van” – nyilatkozta Hearn, aki csak akkor tudná elképzelni az olimpián való szereplést, ha senki sem avatkozna be a dartsversenyek alapvető üzleti tevékenységébe.

Ha a NOB azt mondja nekem, hogy holnap olimpiai sportág lehetünk, de nincs alkohol, akkor azt mondom: menj a picsába! Mi hétköznapi emberek vagyunk, akik csak kellemes estéket akarunk eltölteni!

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a fiatalokat szeretné megnyerni a mozgalom számára, ez az oka annak, hogy a baseball/softball, a karate, a hegymászás, a gördeszka és a szörfözés már ott lesz a tokiói játékok programjában.

Kiemelt fotó: Silas Stein / DPA 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik