Sport

Hanga Ádám megszórta a Real Madridot

A Barcelonát erősítő Hanga Ádám volt a mezőny legjobbja vasárnap a címvédő Real Madrid ellen 83-63-ra megnyert rangadón a spanyol férfi kosárlabda-bajnokság 15. fordulójában.

A 7387 néző előtt rendezett slágermeccsen a 30 éves magyar légiós 26 perc alatt 10 pontot, 3 lepattanót és 2 gólpasszt gyűjtött, és 18-as összesített teljesítményindexével ő lett a mérkőzés legjobbja. A katalánok sikerükkel beérték a listavezető riválist, és szintén 12/3-as győzelmi mérleggel a tabella második helyén állnak.

A 2010-es évek 30 legfontosabb magyar sportolója
A 2010-es évek szerencsére tele voltak emlékezetes sportpillanatokkal, így aztán összeszedtünk 30 népszerű, eredményes vagy felkapott sportolót, akikkel a szurkolók és a média is sokat foglalkoztak az évtizedben.

„Sorozatban öt meccset nyertünk az Euroligában, és a Real elleni El Clásicoón aratott siker is azt mutatja, hogy jó úton járunk” – nyilatkozta az MTI-nek a válogatott kosaras.

Élvezem a játékot, ebben a szezonban irányítóként számít rám Svetislav Pesic mester, ami új kihívás és feladatkör.

A katalánok közönségkedvence a folytatásról azt mondta, az idény első trófeája a spanyol Király-kupa lehet februárban, amelyet idén és tavaly is elhódítottak.

„Ez persze még messze van, de egyértelműen a kupa lebeg a szemünk előtt” – tette hozzá Hanga Ádám, akinek csapata az Euroligában csak rosszabb kosárkülönbsége miatt harmadik az ugyancsak 13/3-as mutatóval álló Real Madrid és a török Efes Istanbul mögött.

Kiemelt fotó: Oscar Gonzalez/NurPhoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik