Sport

Súlyosan megsérült, egy évre kidőlt az egykori győri kézilabdázó

Nem hozott szerencsét december 13-a, péntek Ida Alstad számára, a norvégok egyszeres olimpiai, kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok irányító átlövője ugyanis súlyos sérülést szenvedett, és csak 2021-ben térhet vissza a pályára.

A játékos (aki 2016-ban a sérült Tomori Zsuzsanna és Görbicz Anita pótlására fél évig a Győri Audi ETO KC-ban játszott) a Byasen edzésén szenvedett térdsérülést, úgy kellett levinni a pályáról. A szerdai MRI-vizsgálat kimutatta, hogy a jobb térdében az elülső keresztszalag elszakadt, azaz legalább egy évet ki kell hagynia.

Nehéz év vár rám

– írta Alstad az Instagramon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ida alstad (@idaalstad11) által megosztott bejegyzés, Dec 18., 2019, időpont: 5:57 (PST időzóna szerint)

„Azonnal tudtam, hogy komoly a baj, rendkívül fájdalmat éreztem. Valószínűleg jobban viselném a dolgot, ha korábban történik, az életkorom miatt és a karrierem szempontjából kritikus időszakban sérültem meg” – nyilatkozta.

Alstadnak korábban csak egy súlyos sérülése volt, még 2014-ben az FC Midtjylland játékosaként szenvedett Achilles-ín-szakadást a TTH Holstebro elleni kupadöntőn.

Felmerült bennem, hogy befejezem a pályafutásom, de gyorsan túllendültem a holtponton. Elhatároztam, hogy visszatérek, nem csupán a pályára, hanem arra a szintre, ahol voltam

– tette hozzá.

Ha a rehabilitáció a terv szerint halad, a kézilabdázó 2021-ben térhet vissza, akkor, amikor szerződése lejár a Byasennél.

Kiemelt fotó: AFP/PEDJA MILOSAVLJEVIC

Ajánlott videó

Olvasói sztorik