Sport

A címvédő vár a magyar női kézisekre az olimpiai selejtezőn

Oroszország szerezte meg a bronzérmet a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, miután a helyosztón 33-28-ra legyőzte Norvégiát. Ez azt jelenti, hogy a magyarok Szerbia és Kína mellett Oroszországgal játszhatnak majd olimpiai selejtezőt márciusban.

A helyosztót a norvégok kezdték jobban, 3-0-ra, 4-1-re is vezettek, de az orosz válogatott 9-9-nél utolérte őket, és a félidőt 18-15-ös előnnyel zárta.

Ilyen őrült módon még nem ért véget döntő a kézivébén
Mégiscsak kellett volna videobíró? Sokáig téma lesz még az utolsó játékvezetői döntés.

Ambros Martín csapata a második félidőben többször is vezetett hat góllal, kettős emberhátrányból is eredményes tudott lenni, így teljesen megérdemelten győzött 33-28-ra.

A mezőny legeredményesebb játékosa Anna Vjahirjeva lett kilenc góllal, a másik oldalon Emilie Arntzen, és Stine Oftedal, a Győri Audi ETO KC irányítója is hétszer talált be. Utóbbi klubtársa, a beálló Kari Brattset három gólt dobott.

Az oroszok kilenc győzelemmel és csupán egy vereséggel zárták a tornát

Ezzel az olimpiai selejtezős csoport összetétele is eldőlt, a 2020. március 19-22. közötti tornán Oroszország lesz a magyarok, a szerbek és a kínaiak ellenfele. A négyes első két helyezettje jut ki a tokiói olimpiára.

Az olimpiai selejtezőtornák csoportbeosztása

1. csoport: Spanyolország, Svédország, Argentína, Szenegál
2. csoport: Oroszország, Szerbia, Kína, Magyarország
3. csoport: Norvégia, Montenegró, Románia, Észak-Korea

Kiemelt fotó: IHF

Ajánlott videó

Olvasói sztorik