Sport

A győri légiós kritizálta a kézisek olimpiai kvalifikációs rendszerét

Stine Oftedal, a norvég kézilabda-válogatott egyik húzóembere élesen bírálta az olimpiai kvalifikációs torna rendszerét. A Győri ETO légiósának alapvetően az a gondja, hogy a vébén hetedik helyen záró svédek könnyebb csoportba kerültek, mint a norvégok.

Svédország ugyanis a leendő világbajnok (Spanyolorszég, vagy Hollandia) mellett Argentínával és Szenegállal találkozik majd és az első két helyezéssel kivívhatja a szereplést az ötkarikás játékokon. Ezzel szemben a bronzérmesnek Szerbia, Kína és Magyarország jut, míg a negyedik helyezett Montenegróval, Romániával és Észak-Koreával találkozik majd.

Nem tudtam, hogy így lesz, de nagyon furcsán hangzik. Fogalmam sincs, hogyan járunk jobban, de nincs mit tennünk, még bízunk az éremszerzésben

– idézi az NTB a norvég kézist.

Egyébként jó esély van rá, hogy a kvalifikációs tornát Magyarország, vagy Románia tartaná, erre annyit mondott Oftedal, hogy vicces lenne pont Győrben szerepelni, a klubcsapata otthonában.

Győrben vívhatja ki az olimpiát magyar női kéziválogatott
Legalábbis a magyar szövetség is jelentkezett házigazdának.

A híroldal egy sokkal kellemetlenebb lehetőséget is felvet, a norvég válogatott kapusedzője, Mats Olsson.

Szerintem rangsorolni kellett volna a csapatokat és úgy kisorsolni a csoportokat. Igazságosabb lenne. A mostani rendszerben előfordulhat, hogy egy csapat szándékosan veszít a vébén, hogy kedvezőbb négyesbe kerüljön

– mondta az edző az NTB-nek.

A norvégok vezetőedzője, Thorir Hergeirsson viszont hallani sem akar erről, szerinte az elődöntő kudarcát egy éremszerzés feledtetné legjobban. A Norvégia-Oroszország bronzmérkőzést és a világbajnoki döntőt is vasárnap rendezik.

Kiemelt kép: Lukasz Laskowski/PressFocus/MB Media/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik