Sport

A magyar csiszolatlan gyémántnak is szurkolhatunk jövőre Le Mans-i 24 óráson

Műszaki hiba miatt nem ért célba a hosszú távú gyorsaságimotoros-világbajnokság szombaton rendezett sepangi futamán Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves versenyzője. A blama ellenére nagyon jól teljesített a magyar versenyző Malajziában, ezért jövő áprilisban is lehetőséget kap a szereplésre.

A német bajnokság (IDM) Suzuki Cup kategóriájának a cseh Dominik Judával váltásban kellett elindulnia az eredetileg nyolcórás, ám a heves esőzés miatt jelentősen lerövidített, végül három óra elteltével leintett versenyen. Kovácsék a 47. helyről rajtoltak, és egészen a 27. pozícióig kapaszkodtak fel, ám műszaki gondjaik adódtak, majd a Suzuki GSX-R 1000 lánca elszakadt, ezért néhány körrel a leintés előtt fel kellett adniuk a küzdelmet.

A balszerencsés végkifejlet ellenére Kovács lelkesen értékelte a futamot.

Hatalmas megtiszteltetés volt, hogy itt lehettem Sepangban, bár a mostoha körülmények miatt felemásra sikerült ez a hétvége. Ugyanakkor büszke vagyok arra, hogy a mezőny nagy részével képes voltam felvenni a versenyt a köridőket tekintve

– értékelt a magyar pilóta.

Michael Fojtik, a cseh Exteria KSPCS Racing Team by Empora csapat vezetője a futam után bejelentette, hogy a következő, áprilisban sorra kerülő Le Mans-i 24 órás versenyen Kovács Bálint újra lehetőséget kap, mert elégedettek voltak a teljesítményével, gyorsaságával és megbízhatóságával. Fojtik szerint csiszolatlan gyémántra bukkantak Kovács személyében.

Kiemelt kép: H-Moto Team Facebook-oldala

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik