Sport

A spanyolok meglepték a világot és bejutottak a kézi-vb döntőjébe

Már biztos, hogy története legjobb világbajnoki eredményét éri el a spanyol női kézilabda-válogatott, amely meglepetésre simán verte 28-22-re Norvégiát, így bejutott a döntőbe. Az eddigi legjobb szereplés a 2011-es bronzérem volt.

Nem kezdtek rosszul a norvégok, de a spanyolok nem hagyták ellépni riválisukat, majd megfordították az állást és volt olyan szakasza is az első félidőnek, amikor négy találattal vezettek – Norvégia azonban visszajött döntetlenre. A második félidő első fele egyértelműen Spanyolországé volt, fokozatosan lépett el,  miközben az északi játékosok kulcspillanatokban hibáztak, így az utolsó tíz percbe érve már hat góllal vezettek Nerea Penáék (25-19). Norvégia innen már nem tudott visszakapaszkodni, magabiztos győzelmet aratott a spanyol válogatott.

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC norvég játékosai közül a beálló Kari Brattset egy, az irányító Stine Oftedal két gólt dobott. A Siófok spanyol irányítója, a 30. születésnapját éppen ma ünneplő Pena négy találattal járult hozzá a sikerhez. A mezőny legeredményesebb játékosa Alexandrina Cabral Barbosa volt hét góllal.

A korábbi ferencvárosi kézis üzent a magyaroknak, hogy ne drámázzanak
Nerea Pena évek óta a magyar bajnokságban játszik, érdemes odafigyelni arra, amit mond.

A spanyolok Hollandiával döntőznek majd, míg Norvégia Oroszországgal csatázik majd a bronzért. A világbajnoki harmadik majd a magyar válogatott ellenfele lesz a márciusi olimpiai selejtezőtornán.

Eredmény – női kézilabda-világbajnokság, elődöntő

Spanyolország – Norvégia 28-22 (13-13)

 

a vasárnapi program:

a 3. helyért: Oroszország-Norvégia 9.30

döntő: Hollandia-Spanyolország 12.30

Kiemelt kép: Charly TRIBALLEAU / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik