Sport

Őrülten izgalmas meccsen jutottak a hollandok a kézi-vb döntőjébe

A holland női kézilabda-válogatott jutott elsőként döntőbe a Japánban zajló világbajnokságon, miután 33-32-re legyőzte Oroszországot.

Az orosz válogatott eddig minden ellenfelét eltakarított az útból, Ambros Martín csapata hibátlanul menetelt be a legjobb négy közé. A holland csapat ugyanakkor az elmúlt évek egyik legerősebbje, a legutóbbi két vébén és Eb-n is nyert érmet. A vártnak megfelelően szoros volt a mérkőzés, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, de két gólnál többel egyik fél sem tudott ellépni. Az utolsó perc is egálról indult, 19 másodperccel a vége előtt Laura van der Heijden pedig előnybe juttatta Hollandiát, és ugyan az oroszoknak még maradt ideje egy támadásra, az oldalhálót találták el. Estavana Polman kilenc, Lois Abbingh nyolc gólt dobott.

Kereshetünk kifogásokat, de úgy tűntünk, mint akik beestek a kézi-vb-re
A Kézivezérlés elemzői (Borsos Attila és Ágai Kis András) nem is annyira a jövőről, mint inkább a közelmúltról, a világbajnokságról beszélgettek a Sport TV és a 24.hu közös podcastjának legutóbbi adásában.

A magyar válogatott a svédek győzelmének is köszönhetően ott lehet majd a tavaszi olimpiai selejtezőtornán, és az egyik ellenfelünk épp a világbajnokság bronzérmese lesz majd Szerbia és Kína mellett. Ebből a négyesből két csapat jut majd ki Tokióba.

Eredmény – női kézilabda-világbajnokság, elődöntő

Hollandia – Oroszország 33-32 (16-16)

Kiemelt kép: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik