Sport

Éremszerzést vár a kapitány a női pólócsapattól az Európa-bajnokságon

Kedden kezdte a felkészülést a magyar női vízilabda-válogatott a január 12. és 26. között sorra kerülő budapesti olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra, amelyen Bíró Attila együttesének célja az éremszerzés.

Az ünnepek miatt máris kihirdette Bíró Attila a pólóválogatott bő keretét
Nincs vesztegetni való idő, januárban jön az Eb.

A célokkal kapcsolatban a szövetségi kapitány kijelentette: jobb és kiegyensúlyozottabb játékot vár, mint a kvangdzsui világbajnokságon, ahol negyedik lett a gárda, hullámvölgyek mellett hullámhegyei is voltak.

Bíró mindenképpen érmet vár csapatától, és az ő, valamint a szakmai stáb felelőssége, hogy megtalálják azokat a mentálisan is erős játékosokat, akiket sem a tét, sem a hazai környezet nem nyomaszt.

A hazai rendezésű Eb-n a magyarok sorrendben a horvátokkal, a szlovákokkal, az oroszokkal, a görögökkel és a szerbekkel találkoznak. Bíró Attila kiemelte, a három kötelező győzelem mellett (Horvátország, Szlovákia és Szerbia mellett) a két rangadón is nyerni akarnak annak érdekében, hogy megkönnyítsék saját útjukat a legjobb négy közé kerülésért.

Az Európa-bajnokságon egyetlen indulási jog talál gazdára, a nőknél az európai élvonalból még csak a vb-ezüstérmes spanyoloknak van tokiói kvótája.

A magyar válogatott bő kerete és programja

kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Eger)
mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A program:
december 17.: Oroszország-Magyarország – világliga-selejtező
december 23.: Görögország-Magyarország – világliga-selejtező
január 4-6.: felkészülési torna, Dunaújváros (Magyarország, Görögország, Franciaország, Kína)

Kiemelt kép: Adam Pretty/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik