Sport

Ha ezek a legendák nem rázzák gatyába a női vízilabdát, akkor senki

Négy és fél éve tevékenykedik az egri női vízilabdában a háromszoros olimpiai bajnok klasszis, Biros Péter, aki komoly megbízatást kapott, mivel ő lett a női utánpótlás új kapitánya, írja a Magyar Vízilabda Szövetség oldala.

A női utánpótlás tehetséggondozó szakmai vezetője a szintén olimpiai bajnok Faragó Tamás lett, míg Mihók Attilát tehetséggondozó koordinátornak nevezték ki. A megbízatásuk 2020. június 30-ig szól.

Sajnos az utóbbi időben nem olyan eredmények születtek utánpótlásfronton, amelyeket elvártunk, amelyek a magyar női vízilabda szintjéhez képest helytállóak lennének. Ezáltal elindult egy folyamat, amelyben Faragó Tamással azt a megbízatást kaptuk, hogy keressük meg azt a felállást, amely bevezetésével megváltozhat a rendszer. Nos, végül úgymond helyet cseréltünk, így a felső rész vezetője lettem

– magyarázta Biros, aki szerint rengeteg türelemre és összefogásra van szükség, hogy a magyar női vízilabda felemelkedjen.

„Kétségtelen, nem unatkozom, emberpróbáló ez az új feladat, amelyet egész emberesnek mondanék, ugyanakkor az egriekkel szemben nem tehetem, és nem is teszem meg, hogy nem folytatom a megkezdett munkát. Hogy a jövő mit hoz, nem tudom, de nem azt nézem, hogy mint nem lehet megcsinálni, hanem kizárólag azon jár az eszem, miként lehet valamit jól megoldani” – fogadkozott Biros.

Játékosként már szolgálta a magyar vízilabdát, most itt az idő, hogy edzőként, a partról is megtegye, és azt mondja, ez sem kisebb felelősség. Kívánjuk neki, hogy hasonló sikerek érjék, mint játékosként!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik