Sport

Fél évig éled az életed, aztán kapsz 10 millió dollárt, jól hangzik, nem?

Ha egy egyszerű gyerek vagy, aki már 8 éves kora óta pénzért verekszik, akkor ez remekül hangzik, ha viszont a világ legjobbja akarsz lenni, akkor ez kevés. Nagyon kevés.

Az elmúlt évek egyik legjobban várt meccsét rendezték szombat este, magyar idő szerint este 10-kor a szaúdi Rijádban, ahol Anthony Joshuának sikerült visszavágni a júniusban elszenvedett vereségért. Fél évvel ezelőtt nagy meglepetésre a beugró Andy Ruiz kiütötte az addig veretlen britet, aki így elveszítette a világbajnoki öveit.

Joshuán nagy volt a nyomás, mivel az egész pályafutása múlt visszavágón.

Mint kiderült, annyira nem kellett volna izgulnia AJ-nek, mivel amíg hat ő hónapon keresztül keményen edzett és taktikát készített, addig Ruiz élte az életét, vásárolgatott, evett, ivott, szórakozott.

Unalom

A gála fő mérkőzése gyakorlatilag unalomba fulladt, mivel Joshua biztosra ment, így nem igazán akart bokszolni, gyakorlatilag a pontozóknak bunyózott. A másik oldalon Ruiz hiába akart, nem ment neki, mivel egyszerűen nem volt olyan állapotban, hogy le tudja zárni a folyamatosan menekülő, de rendre remekül közbe szúró brit előtt az utakat.

A meccs pontozással dőlt el, a bírák Joshuát hozták ki győztesnek.

A mérkőzésen 66 millió fontot kereső Joshua így visszakapta az öveit, amivel persze nem tudja teljesen elfeledtetni a fél évvel ezelőtti vereséget, de talán ott tudja majd folytatni, ahol abbahagyta.

Joshua az egész Ruiz-sztoriból összességében pozitívan jött ki, mivel bebizonyította, hogy rengeteg tartaléka van még: okos boksszal, játékstílust és taktikát váltva győzte le a mumusát, ez pedig nagy ugródeszka lehet neki a továbbiakban. A mérkőzés után azt mondta, hogy nagyon tiszteli Ruizt, a családját és az edzőit és köszöni neki, hogy ellene küzdhetett. Joshua megköszönte istennek is, hogy erőt adott neki, majd rátért arra, hogy változnia kellett, mert korábban mindig kiütésre ment, de most szó szerint ökölvívásra volt szükség, nem pedig bunyóra.

Súly

Andy Ruiz a mérkőzés után bevallotta, hogy nem volt megfelelő a felkészülése, sokat szedett fel magára, ez pedig meg is látszott a mozgásán. Ez azért elkeserítő, mert előzetesen arról lehetett hallani, hogy Ruiz végre megfelelő körülmények között, speciális módszerekkel edzhetett, hogy a lehető legjobb formában érkezzen a visszavágóra.

A meccs után egy felkészülésre vonatkozó kérdésre így felelt:

Mit mondhatnék, a győzelem után három hónapon keresztül ünnepeltem, ez pedig meglátszott sajnos a felkészülésen is.

A lábon meglehetősen lassú mexikói nem tudta beszorítani Joshuát, aki így rendre körbemozogta. Ruiznak két alkalommal sikerült kibillenteni az ellenfelét, akkor rendesen el is tudta találni, de egy 12 menetes harcban ez édeskevés. A címvédő nem tudta lerövidíteni az ütőtávot, emiatt aztán esélye sem volt eltalálni Joshuát.

Andy Ruiz élete lehetőségét szalasztotta el, és bár 10 millió dollárt kap a vereség után, de valószínűleg ez nem fogja megvigasztalni.

A gála után a csalódott Ruiz azt nyilatkozta, hogy a harmadik meccsre nagyon össze fogja szedni magát és élete legjobb formájában fog érkezni. A baj ezzel csak az, hogy ezt a csalódástkeltő teljesítményt látva nagy valószínűséggel nem lesz harmadik meccs, így csak egy nagyon nehéz és rögös út vezethet majd újra a csúcsra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik