Sport

Gyorskoris botrány: még mindig maga alatt van a megbántott kínai edző

Eddig amolyan bezzegsportágként tekinthettünk a rövidpályás gyorskorcsolyára, amely az utóbbi időben egyre-másra szállította a sikereket, elég, ha annyit mondunk, Magyarország első téli olimpiai aranyát a tavalyi, phjongcshangi játékokon a férfi váltó nyerte.

Most viszont áll a bál, miután az olimpiai bajnok négyes egyik tagja, Burján Csaba meggondolatlan üzenetet pakolt ki Instagram-oldalára, amelyben Kínát szidta a sanghaji reptéren tapasztalt hatalmas tömeg miatt.

Magyar gyorskoris rasszista bejegyzése miatt mondott le a válogatott kínai edzője
Csang Csing Lina úgy felháborodott a magyar gyorskoris posztján, hogy azonnali hatállyal lemondott.

Burján az üzenettel megsértette a csapat kínai edzőnőjét Csang Csing Linát, aki felajánlotta lemondását, mondván, nem tudja tolerálni, ha egy olimpiai bajnok koris rasszista megjegyzést tesz Kínára.

Burján azóta elnézést kért, de Bánhidi Ákos edző ennek ellenére hazaküldte a versenyzőt a sanghaji világkupáról.

Nem szabad elmenni a történtek mellett, de most az a legfontosabb, hogy a magyar válogatott helyszínen maradt versenyzőit megóvják a fejleményektől. A szükséges lépéseket megtettük, Csaba már nincs Kínában. Viszont itt van velünk Lina, aki szerencsére már egyre kevesebbet sírdogál. Egyelőre kérdéses, hogy milyen munkát végez itt a csapat mellett, óránként változik a helyzet

– nyilatkozta a Borsnak Bánhidi.

Kiemelt kép: Illyés Tibor / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik