Sport

Császár: Úgy érzem, Magyarországon elfelejtettek, már nem vagyok olyan fontos

A januári férfi kézilabda-Európa-bajnokságra egyelőre még nem hirdetett keretet Gulyás István szövetségi kapitány, de az biztosnak tűnik, hogy két irányító, Lékai Máté és Juhász Ádám sem léphet pályára sérülés miatt.

Éppen ezért merült fel az utóbbi időben, hogy mi lenne, ha reaktiválnák Császár Gábort, aki az idei vébén nagyon kevés játéklehetőséget kapott, és már akkor visszatért a klubjához, amikor a válogatott még versenyben volt.

Császár Gábor: Az egy megalázó kis helyzet volt
Bár azt hitte, túltette magát a világbajnokságon történteken, az egész tavaszát meghatározta az az emlék.

Pár hete azonban a BL-ben 16 gólt szerzett a svájci Schaffhausen színeiben, amire itthon is sokan felkapták a fejüket.

Császár 16 góllal szórta meg az ellenfelet a BL-ben
A GOG már előre tartott a magyar kézistől, aki brutális hatékonysággal tüzelt egész meccsen.

Nem először estem ki a pikszisből, de az ominózus vébé óta úgy érzem, Magyarországon elfelejtettek, már nem vagyok olyan fontos. (…) Külföldről nem tudom eldönteni, otthon most milyen a megítélésem. Egy biztos, én ugyanaz a Császár Gábor vagyok, aki az elmúlt 15 évben egyszer sem mondott nemet a válogatott meghívóra, és aki mindent alárendelt a nemzeti együttesnek. Büszke magyarnak vallom magam, nincs harag a szívemben. Nagyon várom, hogy az ünnepek után, januárban nyugodtan, a tévé előtt szurkoljak a magyar férfi kézilabda-válogatottnak az Európa-bajnokságon

– nyilatkozta Császár a Nemzeti Sportnak.

Szerinte az Eb előtt nem fogják keresni a szövetségtől, és bár tisztában van azzal, hogy a svájci bajnokság nem hozza lázba az embereket, jólesett volna neki, ha valaki felhívja és azt mondja neki, »Csaszi, látszik, még mindig ügyes vagy!« .

“Kár, hogy eddig senki nem vette a fáradságot, de miért is tette volna, ha ez senkinek nem tartozik a munkaköri leírásába. Az is hozzátartozik, ha megkeresnének az Eb-vel kapcsolatban, akkor sem tudnék már igent mondani. (…) Amikor külföldre szerződtem, akkor jöttem rá, csak egy magyar fiú vagyok a sok közül. Az sem igaz, hogy mindig a pénz volt nálam az első, Veszprémben például sokkal jobban kerestem, mint mondjuk Dániában vagy később Franciaországban. Csak szerettem volna kipróbálni magam egy másik országban, új kultúrában, emberekkel találkozni, nyelveket tanulni. Sosem felejtem el, úgy mentem ki a Viborghoz, hogy nemhogy angolul, még magyarul is alig beszéltem

– hangzott a 247-szeres válogatott vallomása.

Császár azt mondja, ma már hobbiszinten kézilabdázik, így több ideje van a családjára, és amíg régebben nagyon sokat lelkizett, addig az utóbbi idők sikerei, kudarcai egyaránt megedzették. Már készül a pályafutása utáni időszakra, így feleségével nyitottak egy fodrászüzletet Budapesten, de közben a Schaffhausen második csapatánál segítőként dolgozik, valamint edzői tanfolyamot végez.

A lehetőségek között szerepel a hazatérés is, de egyelőre még nem gondolkoznak a feleségével a jövőn, mert a két gyerek miatt be vannak táblázva.

Kiemelt kép: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik