Sport

Szerbia 8-0-s kezdéssel mattolta Kubát

Szerbia 46-27-re legyőzte Kubát a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság hétfői játéknapján, a csoportkör második fordulójában.

A kumamotói meccs már a legelején eldőlt, az európai csapat 8-0 után kapott először gólt, és hamarosan már tíz gólt volt a különbség. A karibi együttes a hajrában némileg csökkentette hátrányát, majd a második félidőt csak öttel veszítette el, de a súlyos vereséget nem kerülhette le.

A magyar élvonalban játszó szerb kézilabdázók közül a Siófok jobbátlövője, Andela Janjusevic és az Érd jobbátlövője, Jelena Lavko két-két gólt dobott, a Dunaújváros balátlövője, Jovana Jovovic háromszor, a Vác balszélsője, Sanja Radosavljevic pedig hatszor volt eredményes.

Az olimpiai bajnok orosz, valamint a holland válogatott is magabiztosan nyert: előbbi Argentínát verte 13 találattal, míg a hollandok Angolát győzték le Kumamotóban hét góllal.

A Ferencváros beállója, Danick Snelder két találattal járult hozzá a sikerhez. A mezőny legeredményesebb játékosa Lois Abbingh volt 11 góllal.

Női kézilabda-vb, 2. forduló

A csoport
Szerbia-Kuba 46-27 (25-11)
Hollandia-Angola 35-28 (17-12)

 

D csoport:
Oroszország-Argentína 35-22 (17-12)
Japán-Kongói DK 28-16 (17-9)

Kiemelt fotó: IHF

Ajánlott videó

Olvasói sztorik