Sport

Európai válogatott akarja a Szeged kézilabdaedzőjét

Szlovén sajtóértesülések szerint elképzelhető, hogy menesztik a férfi kézilabda-válogatott éléről Veselin Vujovicot, aki ellen saját játékosai is felemelték a szavukat.

A montenegrói szakembert 2015-ben nevezték ki szövetségi kapitánynak, a válogatott az irányításával 2016-ban olimpiai 6., két éve világbajnoki bronzérmes lett, majd a 2018-as Eb-8. hely után idén már nem jutott ki a világbajnokságra. Jövőre ugyan Szlovénia ott lesz az osztrák, norvég, svéd közös rendezésű Európa-bajnokságon, de a selejtezők során nagyon nehézkes játékkal jutott csak tovább.

A szlovén Delo beszámolója szerint hétfőn a helyi kézilabda-szövetség vezetése rendkívüli ülésen találkozott és a zárt ajtók mögött megvitatta az edzőkérdést. Hivatalosan semmi sem szivárgott ki a megbeszélésről, Franjo Bobinec elnök diplomatikusan csak annyit közölt az újságírókkal, hogy megvitatták a férfi és a női válogatott helyzetét.

Nincs közölnivalóm. Ha lenne olyan döntés, amely azonnali választ igényel, akkor meghoztam volna. Egyszerűen csak a zárt ajtók mögött kellett beszélnünk bizonyos dolgokról

– idézte Bobinacot a lap.

Ugyanakkor a játékosok között akadt olyan, aki – név nélkül – azt mondta, ha Vujovic maradt a kapitány, akkor nem veszek részt a januári Európa bajnokságon. A lap szerint a kapitány már elveszítette az öltöző bizalmát, így akár már kedden bejelenthetik a távozását.

Vujovicról egy hete került ki egy olyan felvétel, amelyen a PPD Zagreb edzőjeként egy időkérésnél azt üvölti szlovén játékosának, Aleks Vlahnak: „Dögölj meg, baszom az életed! Hát dögölj már meg, hogy ne is lássalak. Dögölj már meg!”

Dögölj már meg! - üvöltötte játékosának a kéziedző
Nem szívesen lennénk a horvát kézilabdázó helyében.

Ez lehetett az utolsó csepp a pohárban, a Szeged irányítója, Dean Bombac mellett Luka és Miha Zvizej, illetve edzőkollégák, Uros Serbec, Ales Pajovic, Zoran Jovicic és Bojan Cotar is elítélte a verbális támadást.

Veselin Vujovic (balra) elveszítette a játékosai bizalmát (Fotó: Monika Skolimowska/dpa-Zentralbild/dpa)

A Delo szerint több lehetséges utód neve is felmerült, egyik jelölt a MOL-Pick Szeged spanyol szakvezetője, Juan Carlos Pastor, aki klubjában négy szlovénnal (Bombac, Matej Gaber, Mario Sostaric, Nik Henigman) is együtt dolgozik, és aki jól megértené magát a négy évig Spanyolországban szerepelt jelenlegi asszisztens Uros Zormannal.

Felmerült a Kielce szakvezetőjének, Talant Dujsebajevnek a neve is, de szabadon igazolható a Celje és a Zagreb korábbi edzője, Branko Tamse, illetve a Kiellel korábban hét bajnoki címet és három BL-t nyert Alfred Gislason is.

Aztán lehet, váltás esetén egyszerűbb megoldáshoz folyamodik a szövetség, és kinevezi Zormant, aki ellen egyetlen dolog, az edzői rutintalanság szól.

A szlovén válogatott a tervek szerint december 26-án, Zrece városában kezdi meg az Eb-felkészülést, első mérkőzését január 10-én Lengyelország ellen vívja Göteborgban. A csoportban még Svédország és Svájc szerepel.

Kiemelt fotó: UWE ANSPACH/dpa

Ajánlott videó

Olvasói sztorik