Sport

Olimpiai és világbajnok edzőt igazolt a Szeged riválisa

„A hétvégi, dániai mérkőzésünk második félideje szégyenteljes volt” – nyilatkozta az RK PPD Zagreb férfi kézilabdacsapatának elnöke, Vedran Supukovic, aki a vasárnapi, tízgólos BL-vereség után nem hezitált sokat, hétfőn menesztette is Branko Tamse edzőt.

A horvátok legjobb csapata idei négy tétmérkőzéséből hármat elveszített, a SEHA Ligában ugyan legyőzte 28-25-re a szerb Metaloplastikát, de kikapott a Telekom Veszprémtől 38-28-ra, a Bajnokok Ligájában pedig előbb otthon nem bírt a PSG-vel (29-37), majd Aalborgban szenvedett 30-20-as vereséget úgy, hogy a második félidőt nyolc góllal buta el.

Tamse utódja Veselin Vujovic lett, az 58 éves montenegrói szakember játékosként 1984-ben olimpiát, 1986-ban világbajnokságot nyert a legendás jugoszláv válogatott tagjaként. Edzőként többek között dolgozott a Ciudad Real, a Vardar és 2014-2016 között a Zagreb csapatainál, volt jugoszláv és macedón kapitány, jelenleg a szlovén válogatottat irányítja.

2016-ban és 2018-ban is felmerült a neve pletykaszinten a veszprémieknél is.

„Ahogy hazaértünk Dániából, azonnal megbeszélést tartottunk. A téma a jelenlegi edzői stáb helyzete, és Vujovic esetleges érkezése volt. Úgy gondoljuk, hogy ő az egyetlen ember, aki képes rángatni a csapatot a szürkeségből. A klub vele érte el az elmúlt 10 év legjobb eredményeit. Semmiféle elvárását nem támasztunk vele szemben, egyelőre még mindig nagyon kellemetlen időszakot élünk” – nyilatkozta Supukovic elnök.

Örülök a zágrábi feladatnak, úgy terveztem, hogy a januári Európa-bajnokság végéig nem vállalok klubmunkát. De amikor megérkezett a horvátok megkeresése, könnyen megállapodtunk. Azt hiszem, valódi esélyünk van arra, hogy továbbjussunk a Bajnokok Ligájában. Az biztos, hogy a mi csarnokunkban mostantól senki más nem lesz esélyes

– mondta Vujovic.

A szakember bemutatkozására szombaton, hazai pályán kerül sor, amikor a horvát fővárosba a legutóbbi Final Four bronzérmese, a Barcelona látogat.

Kiemelt fotó: twitter.com/RKZagreb

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik