Sport

Kenderesi még elment pisilni, majdnem lemaradt az úszásról

A nyári világbajnokság, az azt követő szexuális zaklatási ügye, majd műtétje óta először versenyzett Kenderesi Tamás – az úszók egyetemi és főiskolai bajnokságán, a Tüske-uszodában nyert 100 pillangón, valamint két váltót is győzelemhez segített, így a pécsiek visszaszerezték az összetett elsőségüket, holtversenyben a Semmelweis Egyetemmel. Kenderesi egyébként majdnem lekéste a 100 pillangó rajtját, a többiek azonban bevárták.

Bemelegítettem, és a nevezések és a számok alapján nagyjából belőttem, mikor jövök én, a tanárunk is azt mondta, van időm még, szóval kényelmesen elmentem dobni egy sárgát, amikor szóltak, hogy nem ártana sietnem

– mondta a versenyt követően Kenderesi az úszószövetség közleménye szerint.

„Azért nekem nem mindegy, hogy a magam kis normál ritmusában haladok vagy sem, szóval ha nincs ez, akkor ment volna egy ennél is jobb idő, de annak örülök, hogy végre versenyezhettem, és azért sikerült azt megcsinálnom, amit terveztem. A helyszín teljesen jó volt a visszatérésre, jó medence, jó rajtkő, jó fal, a sok edzés után nagyon jó érzés volt belekóstolni a téthelyzetbe is.”

Kenderesi: Egy gyerekes fogadásból történő fenékre csapás volt
Arról az estéről mesélt, ami után szexuális zaklatással vádolták meg.

A kvangdzsui vébén szexuális zaklatási ügybe került, a héten volt a fegyelmi tárgyalása, írásbeli megrovást kapott a szövetségtől. Később egy interjúban elmondta, hogy gyerekes fogadásból csapott a dél-koreai táncosnő fenekére.

Az eltelt időszakban sikerült sok mindent lerendezni magamban, úgy gondolom, most már tényleg az úszásra tudok koncentrálni. Az olimpia nekem mindig különleges, annak idején szuperül ment az ifjúsági olimpián, Rió is elég jól sikerült, úgyhogy nagyon várom a következő évet.

A műtétet követően még nem működik tökéletesen a lába, de legalább a pillangózásnál már nincs gond: „Még feszül egy kicsit, amikor behajlítom a térdem, kilencven foknál még nem is megy jobban, márpedig a fordulónál teljesen be kellene húznom magam alá, hogy teljes erővel tudjam elrúgni magam, de a gyógytornászommmal dolgozunk rajta, szerinte másfél hónap múlva tökéletes lesz.”

Később még győzelemhez segítette a pécsiek négyszer százas vegyesváltóját, illetve a bajnokság leginkább várt számában a 10×50-es gyorsváltót is. Nem utolsósorban ennek is köszönhetően a pécsiek visszaszerezték 2017-es elsőségüket – tavaly a Testnevelési Egyetem megelőzte őket –, igaz, a Semmelweis Egyetemmel holtversenyben, miután mindkét intézmény 177 pontot gyűjtött (két éve a pécsiek 178-176-tal vitték el az elsőséget), míg a BME végzett a harmadik helyen.

Kiemelt kép: MÚSZ

Ajánlott videó

Olvasói sztorik