Sport

Federer: Nem látok okot arra, hogy befejezzem

A volt világelső Roger Federer azt mondta, addig folytatja a teniszkarrierjét, amíg azt a teste engedi.

A 38 éves svájci sztár jelenleg a harmadik a világranglistán Rafael Nadal és Novak Djokovic mögött. Legutóbb tavaly, Ausztráliában nyert Grand Slam-tornát, azóta pedig újabb hét ATP-trófeát gyűjtött be, most 103 tornagyőzelemnél tart, és már csak hat sikerre van az amerikai Jimmy Connors rekordjától.

„A visszavonulásom az egészségem függvénye. Jelenleg nem látok okot arra, hogy befejezzem a pályafutásomat” – fogalmazott a 20-szoros GS-győztes Federer Santiagóban, dél-amerikai bemutatókörútja első állomásán.

Korábban nem gondoltam volna, hogy még 35-36 éves korom után is játszani fogok, de mégis itt vagyok. Fizikailag jól érzem magam. Nem tudom megjósolni, mikor jön el az ideje annak, hogy abbahagyjam.  Ahogy az ember idősödik, minden egy kicsit nehezebbé válik. Ezzel egy időben azonban tapasztaltabbá is válsz, és jobban élvezed a pillanatokat. Nem tudom, hogyan fog végződni, csak azt remélem, hogy a folyamat jó lesz és nem nehéz

– tette hozzá Federer, aki első közös meccsükön, kedden, a chilei fővárosban – 12 800 néző előtt – 6:3, 4:6, 6:4-re legyőzte a német Alexander Zverevet.

A két játékos a következő napokban Buenos Airesben, Bogotában, Mexikóvárosban és Quitóban lép pályára bemutató mérkőzésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik