Sport

Federer megverte Djokovicot, és Nadallal is jót tett

Roger Federer simán legyőzte Novak Djokovicot a Londonban zajló férfi tenisz ATP-világbajnokságon a Björn Borg csoport zárómérkőzésén, ezzel bejutott a négy közé.

A nyolcfős szupertorna slágermeccsén a hatszoros bajnok Federer és az ötszörös győztes Djokovic döntötte el egymás között, hogy melyikük jut tovább az osztrák Dominic Thiemmel együtt a szombati elődöntőbe.

Itt egy teniszező, akitől nemcsak várjuk, hanem tényleg meg is veri Federeréket
Dominic Thiem 2019-ben bebizonyította: ha valaki, hát ő tényleg komolyan vehető kihívója a klasszisoknak.

A szerbek 16-szoros Grand Slam-bajnoka idegesen kezdett, sorra ütötte az outokat és a kettős hibákat, így a 20-szoros GS-győztes svájci sztár 3:1-re elhúzott.

A 38 éves Federer kifogástalanul adogatott, és úgy hozta 35 perc alatt a nyitószettet, hogy Djokovic csupán három labdamenetet nyert fogadóként.

A folytatásban a svájci klasszis 2:2-nél brékelte a tovább bizonytalankodó riválisát, aki egyre kedvetlenebbül küzdött, egyetlen bréklabdájával pedig nem tudott élni. Az egyoldalú találkozó 1 óra 11 percig tartott, Federer 26-23-ra szépített kettejük párharcában, és egyben visszavágott ellenfelének a wimbledoni döntőben elszenvedett vereségért.

Sikerével Federer elődöntős, és Djokovic búcsújával az is eldőlt, hogy a spanyol Rafael Nadal marad az év végén is a világelső.

Eredmény, Björn Borg csoport, 3. forduló:

Roger Federer (svájci, 3.) – Novak Djokovic (szerb, 2.) 6:4, 6:3
Matteo Berrettini (olasz, 8.) – Dominic Thiem (osztrák, 5.) 7:6 (7-3), 6:3

 

A végeredmény: 1. Thiem 2 győzelem/1 vereség, 2. Federer 2/1, 3. Djokovic 1/2, 4. Berrettini 1/2

Kiemelt kép: Ben STANSALL / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik