Sport

Babos óriási feltámadás után sorozatban harmadszor játszhat vb-döntőt

Babos Tímea a francia Kristina Mladenovic oldalán bejutott a párosok döntőjébe a sencseni WTA-világbajnokságon.

Babosék az elődöntőben a Csang Su-aj, Samantha Stosur kínai, ausztrál duóval mérkőztek meg, és bár egy brékkel jól indult a meccs a magyar, francia páros számára, Stosurék ráléptek a gázpedálra, és zsinórban hat játékot nyerve be is húzták az első szettet.

A második játszma elején Babos elvesztette az adogatását, majd az ellenfél, ha nehezen is, de hozta a sajátját, így 2:0-ra elhúzott.

A címvédő Babos, Mladenovic kettős a negyedik gémben brékelt, és ezzel egyenlített. 5:4-nél már Babosék álltak jobban, majd Csang adogatójátékát megnyerve övék lett a második játszma.

Jöhetett a 10 pontig tartó szuper rövidítés, amelyben Stosurék 7-3-ra és 8-6-ra is vezettek, ám 9-8-nál már a nagyot hajrázó címvédőnek volt meccslabdája. A magyar játékos röptéjét Stosur már nem tudta visszakanalazni a pályára, így Babos és Mladenovic a döntőben a címvédésért szállhat harcba.

A 26 éves Babos sorozatban harmadszor jutott be a világbajnokság páros fináléjába, ez legutóbb a dél-afrikai/amerikai Liezel Hubernek sikerült 2007 és 2009 között.

Babos 2017-ben a cseh Andrea Hlavackova, tavaly pedig Mladenovic oldalán győzött az akkor még Szingapúrban rendezett vb-n.

A vasárnap 9.30-kor kezdődő döntőben a wimbledoni Grand Slam-torna címvédője, a Hszie Szu-vej, Barbora Strycova tajvani, cseh duó áll majd a háló túloldalán.

WTA-világbajnokság, páros, elődöntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.) – Samantha Stosur, Csang Suaj (ausztrál, kínai, 7.) 1:6, 6:4, 10-8

Hszie Szu-vej, Barbora Strycova (tajvani, cseh, 2.) – Anna-Lena Grönefeld, Demi Schuurs (német, holland, 8.) 6:1, 6:2

 

egyes:
Barty (ausztrál, 1.) – Pliskova (cseh, 2.) 4:6, 6:2, 6:3
Szvitolina (ukrán, 8.) – Bencic (svájci, 7.) 5:7, 6:3, 4:1-nél Bencic feladta

 

A vasárnapi döntők programja:
páros: Babos Tímea, Kristina Mladenovic – Hszie Szu-vej, Barbora Strycova 9.30
egyes: Barty-Szvitolina 12.30

Kiemelt kép: Liang Xu / XINHUA

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik