Sport

Nem fogják a győri kézicsapatra Kristiansen állandósuló sérülését

Másfél éve képtelen felépülni a sérüléséből Veronica Kristiansen, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának norvég irányító-átlövője.

A világ- és kétszeres Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes játékos csupán néhány percet játszott ősszel, továbbra is csak könnyített edzéseket végez, és ahogy a Vg.no portál írja, olykor depressziósnak érzi magát.

Ez maga volt a pokol, rendkívül frusztráló és fárasztó, mesélte a győri kézilabdázó, aki gyakorlatilag a Bajnokok Ligája tavaszi döntője óta nem játszott komoly mérkőzést.

A norvég nemzeti csapatnál úgy vélik, hogy a legjobb európai klubja nem elég óvatos vele, bár Anne Froholdt, a válogatott orvosa csínján bánik a szavakkal.

Kommunikációs problémák és különböző filozófiák – de nem fogjuk azt mondani, hogy Győrben bármi rosszat tettek

– mondta.

„Ez egy hullámvasút, az egyik nap jó, a másik nem” – mesélte Kristiansen, akit úgy ismer mindenki, hogy imád kézilabdázni és edzeni. Most viszont távol kell maradnia mindkettőtől.

Így aztán nem lehet ott a november végén Japánban kezdődő világbajnokságon, Thorir Hergeirsson szövetségi kapitány megerősítette, hogy Kristiansen rehabilitációja még egy-két hónapot igénybe vesz.

„Megállapodtunk, hogy ezt a vébét kihagyom, mert szükségem van arra a két hónapra, hogy formába lendüljek” – tette hozzá Kristiansen. Néhány hete kapott egy kortizoninjekciót, abban bízik, hogy ez segít az ágyék- és medencefájdalmai enyhítésében.

Betegsége gyakrabban előfordul terhes nők és labdarúgók esetében, de Kristiansen úgy véli, hogy túlterhelés utáni gyulladásról lehet szó.

Froholdt doktor szerint az ilyen típusú sérülések a robbanékony kézis lányokra is jellemzőek, márpedig Kristiansen évek óta a norvég válogatott leggyorsabb játékosa: 40 métert 5,02 másodperc alatt fut le.

Nem tudom, hogy a sérülést a nagy terhelés vagy a túl sok edzés okozta. Valószínűleg a kettő kombinációja. Most türelmesnek kell lennem. A vébét elbuktam, de 2020-ban ott a Bajnokok Ligája, az olimpia és az Európa-bajnokság

– mondta.

Kiemelt fotó: Kisbenedek Attila / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik