Sport

Babosék ennél nehezebb sorsolást nem kaphattak volna

Babos Tímea és Kristina Mladenovic címvédő kettőse többek között az első helyen kiemelt Elise Mertens, Arina Szabalenka belga, fehérorosz duóval került egy csoportba a vasárnap kezdődő sencseni tenisz WTA-világbajnokság pénteki sorsolásán.

A US Open bajnokán kívül a tajvani testvérpár, Latisa Csan és Csan Hao-cseng, valamint a német Anna-Lena Grönefeld és a holland Demi Schuurs lesz a harmadikként rangsorolt, Roland Garros-győztes magyar, francia páros ellenfele a Vörös csoportban.

A Lila csoportba a tajvani Hszieh Szu-vej és cseh Barbora Strycova, a kanadai Gabriela Dabrowski és kínai Hszü Ji-fan, a cseh Barbora Krejcikova és Katerina Siniakova, továbbá az ausztrál Samantha Stosur és a kínai Csang Suaj kettőse került.

A csoportokból az első két helyezett jut az elődöntőbe.

Egyesben a világelső, Roland Garros-győztes ausztrál Ashleigh Barty az Austalian Open bajnokával, a japán Oszaka Naomival, valamint a cseh Petra Kvitovával és a svájci Belinda Benciccsel került egy négyesbe a 14 millió dollár összdíjazású versenyen.

A másik csoportban a cseh Karolina Pliskova, a US Open-győztes kanadai Bianca Andreescu, a wimbledoni bajnok román Simona Halep és a címvédő ukrán Jelina Szvitolina küzd majd egymással.

A nyolcfős mezőnyből Szvitolinán kívül csak Kvitova (2011) nyert korábban vb-t, míg Andreescu és Bencic most debütál a tornán.Kiemelt fotó: Roslan RAHMAN / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik